Lansiran KVART Belgrade Waterfront, novi projekat koji podržava domaću kreativnu scenu.

Belgrade Waterfront je u aprilu objavio pokretanje nove kulturno-umetničke inicijative, KVART Belgrade Waterfront, u okviru koje će se ubuduće održavati sve umetničke manifestacije i konkursi u okviru novog gradskog jezgra, ili pod pokroviteljstvom kompanije. Ovaj potez logično se nadovezao na misiju podržavanja umetničkih dešavanja poput glume, koncerata ili plesa, koja su se do sada organizovala u okviru projekta. KVART Belgrade Waterfront biće posvećen umetnosti, sa ciljem da promoviše domaće stvaralaštvo u svim njegovim kreativnim oblicima.

Istovremeno, inicijativa će obuhvatiti i umetničke konkurse, otvorene kako za već poznata imena, tako i za umetnike u usponu, zatim izložbe, skulpturne prikaze, koncerte, pozorišne predstave, modne revije, radionice i druge događaje u oblasti kulture.

KVART Belgrade Waterfront zamišljen je kao posebno mesto okupljanja svih umetnika naše zemlje, ali i kao odgovarajući prostor za izražavanje ljubitelja lepe reči, stiha, slike ili fotografije. Pružajući podršku razvoju lepih umetnosti, inicijativa ima za cilj i da doprinese stvaranju kosmopolitskog Beograda: prestonice sa potencijalom da sav svoj šarm pretoči u vidljiva dela.

KVART Belgrade Waterfront lansiran je manifestacijom u okviru njenog likovnog dela – izložbom čuvenog savremenog srpskog slikara, profesora Đorđa Stanojevića u BW Experience, galerijskom prostoru u Knez Mihailovoj ulici. Nakon nje, kreativnu i neprocenjivo zabavnu atmosferu u istom prostoru stvorio je mladi umetnik Vuk Vučković, tokom druge izložbe pod nazivom “Kosmički predeli”.

Na istom mestu, u centru starog jezgra grada, izložbe slika nastaviće da se nižu u mesecima pred nama, kombinujući realizam, apstrakciju i klasicizam, kako bi se široj javnosti predstavile svi umetnički pravci i nijanse. Na ovaj način, često iz žiže javnosti skrajnuti umetnički sadržaji vraćaju se u fokus, pružajući mogućnost ljudima da ih vide, osete i zavole i dopuštajući im da oplemene živote.

Potreba za podrškom umetnosti možda nije uvek očigledna, ali je u savremenim društvima uvek neophodna. Čak i kada zanemarimo njenu važnost, ona opstaje upravo jer je naš neodvojivi deo: i kada je ne negujemo, umetnost u sirovom, čistom obliku cveta u nama i oko nas. Kada ka njoj usmerimo resurse, posvetimo joj vreme i pažnju, umetnost vraća stostruko – toliko da nam često nestaje reči da opišemo osećaje koje u nama izazove.

Poslovni svet može da deluje kao da je daleko od takvih trenutaka, ali i njega su, kao i sve umetničke bravure u istoriji, izgradili ljudi koji se ne mogu svesti na jednu dimenziju – kompleksna bića sa snažnom potrebom za izražavanjem talenta i sa sposobnošću da uživaju u tuđim. Upravo zato, kompanije poput Belgrade Waterfront-a prepoznaju odgovornost da podrže lepotu stvaranja, a KVART Belgrade Waterfront dobitna je kombinacija prihvatanja ove odgovornosti i iskrene želje da Beograd zauzme svoje mesto kao pravi kulturno-umetnički centar regiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here