Kumovao mali Radojica

0

Radojica Božović sa sveštenikom Škorićem
 

U hramu posvećenom Prepodobnoj Paraskevi pored sveštenika Škorića bogoslužili su protojerej Bratislav Božović i đakon Dragoslav Ćorković iz Štutgarta, protonamesnik Milenko Marković iz Filingen-Šveningena, jereji Jovan Gatarić iz Frajburga i Slobodan Tijanić iz Fridrihshafena. Kum ovogodišnje slave je bio Radojica Božović iz Štutgarta, član dečjeg hora "Sretenje", dok su domaćini naredne Dalila Đenić i Snežana Žmirić iz Karlsruea, obe članice hora "Sveti Jovan Zlatousti".

 

U kolu i sveštenik Božović
 

Posle obreda svi vernici su zajedno otišli do sportskog terena, gde je poslužen bogat ručak za sve goste uz narodnu muziku, folklorne igre i sport. Svoje umeće pokazali su članovi folklornih grupa "Vuk Stefanović Karadžić" iz Raštata (sa malim i velikim igračima), zatim maleni iz Pforchajma klubova "Kolo" i "Dositej Obradović" kao i igrači crkvenog folklora "Sveti Nikolaj Velimirović" iz Ulma. U sportskom delu u fudbalu su se takmičile ekipe Baden-Baden, Pforchajm i Karlsrue. Ovoga puta je izostala fudbalska ekipa sveštenika.

 

Gosti iz Ulma: Folklor "Sveti Nikolaj Velimirović"
 

 

Iz godine u godinu ovakvo druženje dobija na značaju, na opštu radost svih sveštenika i vernika. Naredna manifestacija ovakvog tipa će biti najverovatnije na Švarcvaldu.
 

Grade parohijski dom

Veliki broj gostiju došao je organizovano autobusima iz Štutgarta, Ulma, Fridhshafena.
Ceo prihod od ove manifestacija je namenjen izgradnji parohijskog doma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here