Kumovi hramu poklonili ikonu

0
 

Deo obreda: Litija oko Dominikus centra
 

Više desetina vernika je posle liturgije zajedno sa sveštenicima učestvovalo u litiji oko Dominikus centra a onda je protojerej-stavrofor Đorđe Trajković osveštao slavske kolače i žito. Zajedno sa kumovima ovogodišnje slave i vernicima sveštenici su okretali slavske kolače.

Protojerej Milorad Jovanović je uz slavsku čestitku parohijanima, posebno zahvalio kumovima ovogodišnje slave koji su bogoslužbenom mestu u Dominikus centru poklonili ikonu Presvete Bogorodice, zaštitnice ovog hrama i parohije. Ove godine slavski domaćini bili su članovi 10 porodica a za sledeću godinu prijavilo se 13 kumova. Čestitku parohijanima povodom slave uputio je i protojerej-stavrofor Đorđe Trajković, koji je govorio o ovoj svetici i njenom značaju za pravoslavni svet, ali i molitvama koje joj uznose pripadnici drugih hrišćanskih crkava.

Posle deljenja nafore u sali su kumovi ovogodišnje slave pripremili slavski ručak za sve prisutne.
 

Domaćini

Ove godine slavski domaćini bile su porodice Slaviše Stevanovića, Vlade Bernackog, Laze Perića, Voje Kostića, Branka Bankovića, Miodraga Đukića, Dejana Stanojevića, Gorana Kavržića, Snježane Ristanović i Radivoja Malića.
Za kumove slave sledeće godine prijavili su se Dragan Stevanović, Dejan Mijalkovski, Gojko Milićević, Kata Grabovac, Čedo Blagojević, Veselka Vrhovac, kao i ovogodišnji kumovi Radivoj Malić, Vlado Bernacki, Lazo Perić, Vojo Kostić, Branko Banković, Goran Kavržić i Dejan Stanojević sa svojim porodicama.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here