Tanjug/AP

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas na sednici vlade da je u nedelju u Banjskoj narušen “suverenitet, teritorijalni integritet i nacionalna bezbednost Kosova”, ali da je Kosovska policija pokazala punu sposobnost odbrane Kosova i da je ovo “njihov najveći uspeh” od proglašenja nezavisnosti.

On je rekao da je u Banjskoj oduzeta količina naoružanja vredna više od 5 miliona evra.

– Sa vojnim naoružanjem vrednim više od 5 miliona evra i dovoljnim količinama za stotine boraca, scenario za krvoproliće na Kosovu je dokazan. Uključuje pojedince koje su pod sankcijama SAD i Velike Britanije za kriminalne aktivnosti. Pokazana je izuzetna profesionalnost Kosovske policije, naših bezbednosnih institucija uopšte. Ovo je njihov najveći uspeh od nezavisnosti – naveo je Kurti.

Takođe je izjavio da “Srbi na Kosovu moraju biti oslobođeni tutorstva Srbije”, kao i da je “napad u nedelju razotkrio poteškoće i potrebu za još većom međunarodnom saradnjom u održavanju kontrole na granici sa Srbijom”.

3 COMMENTS

  1. 1244 – постоји искључиво суверенитет и територијални интегритет Србије, уз ПРИВРЕМЕНЕ институције Косовоа и Метхије, у којима су уз помоћ НАТО окупатора постављени екстремисти и терористи из против-правно формираних албанских безбедоносних структура – Косово је нови ИСИС !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here