EPA/Arben LLapashtica

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovo je, i to dan uoči nastavka dijaloga u Briselu gde bi trebalo da se govori o deeskalaciji krize na severu Kosova, zatražio da se, kako je naveo, izjednače prava albanske zajednice u Srbiji sa pravima Srba na Kosovu.

Kurti je na društvenoj mreži X napisao da “ni Preševo ni Bujanovac, čije je stanovništvo pretežno albansko, 70 odsto, nemaju bolnicu”

“Stanovnici su prinuđeni da idu u obližnji grad Vranje, gde od 700 zaposlenih nema nijednog Albanca. Za nedavno otvoreno radno mesto za lekara prijavilo se 10 ljudi – devetoro su bili Albanci i jedan Srbin. Angažovan je Srbin. Ово је samo jedan primer diskriminacije Albanaca, koja uključuje i nedostatak udžbenika, cenzuru umetničkog izražavanja i etničko čišćenje administrativnim mehanizmima”, tvrdi Kurti.

On je naveo i da je “6000 Albanaca izbrisano iz biračkih spiskova”.

9 COMMENTS

  1. SRBIJA USKORO U EU I NATO! KONAČNO SVOJI NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA, NATO SRBIJA, ŽIVELA EU , AMERIKA I SRBIJA. SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA, GDE I PRIPADA.

  2. Vim budi u inodtranstvo par meseca da se radi kad dolaze nazad serbija vec i odjavljuje da nije vishe stanovnik serbije, stime i odbacuje van serbije sa pritiskom da se preselu u kosovu. Ova igra ke bila i u kosovu isto 50 godina pritisak narodu da se iseljavaju u inostranstvu i u drugim drzhavama ili albaniju

  3. Znači Albanija pravi severnu albansku pokrajnu “Skadarski region” u kojoj žive “preimenovani” Srbi iz 1936 i njihovi potomci, koju će Srbija priznati kao nezavisnu državu, podržati srpsku vlast i oformiti bezbedonosne snage sa 20 hiljada vojnika???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here