EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Član predsedništva Socijaldemokratske partije Kosova Zđim Hiseni izjavio je da je siguran da će Vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem nastaviti proces dijaloga sa Srbijom bez postavljanja ikakvih uslova, što je u startu odricanje od prvobitnih stavova koje je lider Samoopredeljenja ponavljao tokom predizborne kampanje.

– Što se tiče dijaloga sa Srbijom, sada možemo da kažemo da imamo posla sa prvom izrečenom neistinom od strane vlade, jer sam Kurti je rekao da je pitanje mera reciprociteta Srbije pitanje nedelja, a ne meseci. Danas je prošlo mesec dana od formiranja Kurtijeve vlade, a mi i dalje nemamo nikakvu odluku po tom pitanju – rekao je Hiseni.

Kritike na račun Kurtijeve vlade Hiseni je izneo i zbog upravljanja situacijom sa koronavirusom.

– Upravljanje pandemijom od strane aktuelne vlade pokazalo je puno neodgovornosti, čak i u potpuno pogrešnim odlukama. Ako se analizira kako su mere nametnute i kako su uklonjene, onda to pokazuje da su one donete bez ikakve logike. Očigledno je da je vlada više brinula o raspoloženju građana nego o stvarnom stanju javnog zdravlja – ocenio je on.

Hiseni je konstatovao i da se Kosovo suočava sa nedostatkom slobode izražavanja, što je, prema njegovim rečima, derivat svojevrsne ideologije koja proizvodi autoritarnost.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime