EPA/Martin Divisek
Aljbin Kurti

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljufti Haziri istakao je da je vlada Kosova na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem prihvatila nacrt statuta Zajednice srpskih opština koji je Beogradu i Prištini predstavila “velika petorka”, što su, kako ističe, potvrdili i predstavnici EU.

Haziri je naglasio da je Kurti prihvatio taj dokument, ali da nije učestvovao u procesu njegove izrade.

– Nacrt statuta vlade i gospodina Kurtija je u principu prihvaćen kao dokument, potvrdio ga je i tim EU koji je posetio Kosovo. Oni su potvrdili da je gospodin Kurti to prihvatio, ali da nije učestvovao u ovom procesu – rekao je Haziri za Abc njuz.

Smatra da Kosovo ne sme da ide unazad i da je formiranje ZSO deo procesa dijaloga sa Srbijom kao što je i preregistracija vozila na RKS tablice. Ukazuje da Kurti, iako je prihvatio nacrt statuta ZSO, u javnosti priča suprotno.

“Sada je manje-više ista situacija. Istupa i govori nešto sasvim drugo. U pitanju je deo dogovora, kao što je prepoznavanje registarskih tablica. Ne možemo nazad. Aljbin Kurti i njegova politika navikli su na politiku korak napred i dva nazad”, kazao je Haziri.

1 COMMENT

  1. Ne znam sto se palite na kurtija i Jewelina oni su samo za odbranu Albanskoga naroda mi ne napadamo nikoga i nesmo nekad u istoriji napali nekoga !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here