EPA/Georgi Licovski
Aljbin Kurti

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti smatra da će premijer Kosova Aljbin Kurti ponovo iskoristiti pitanje Zajednice srpskih opština, te da će i na narednim izborima njegov moto biti “rat protiv Zajednice”, kako bi dobio podršku građana.

Haljiti je podsetio da je isti stav o ZSO Kurtija i doveo na vlast.

– Kada je Kurti izjavio da neće prihvatiti Zajednicu pobedio je na izborima sa motom ‘rat protiv ZSO’. I sada govori da je neće prihvatiti. Problem je što, kada ste u opoziciji i kada ste u vlasti, menjaju se i odgovornosti. I, imam utisak da će nas i sada postepeno voditi ka izborima, i da će pokušati da vodi  kampanju sa motom, ‘obećao sam da neću formirati Zajednicu, nisam uradio i neću to da uradim da bih pobedio na izborima – rekao je Haljiti.

Govoreći o sastanku u Briselu, ocenio je da je kosovski premijer politički prošao bolje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ono što ja mislim, Kurti je politički bolje prošao od Vučića na jučerašnjem sastanku zbog činjenica da je on dao ponudu i prema mojim informacijama ponuda je bila da se potpišu svi ugovori i potpiše statut ZSO – naveo je Haljiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here