EPA-EFE/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Šef parlamentarne grupe DSK Arben Gaši rekao je na današnjoj sednici Skupštine da je premijer Kurti nekada “širio krila poput sokola, a da sada sedi kao kokoška”, prenosi Gazeta Ekspres.

– Danas podsećam aktuelnog premijera i aktuelnog ministra finansija na to kako su se ponašali u ovoj skupštini kada smo raspravljali o Zakonu o ekonomskom oporavku. Širili su krila poput sokola, a danas sede kao kokoške, jer znaju šta znači donositi odluke u interesu države – rekao je Gaši tokom rasprave o ratifikaciji dva međunarodna sporazuma.

Na to je reagovao predsednik Skupštine Gljauk Konjufca, koji je Gašija upozorio da “povede računa o rečniku”.

Gaši je odgovorio da to nisu reči koje se prvi put čuju u Skupštini, aludirajući na govor premijera Aljbina Kurtija o “sokolu i piletini” dok je bio u opoziciji.

– Niste ranije čuli te reči u Skupštini, gospodine Konjufca – upitao je Gaši.

On je dodao je da će njegova stranka podržati međunarodne sporazume, za razliku od Pokreta Samoopredeljenje, koji ih nije podržao dok je bio opozicija.

– Nije loše danas čučati kao kokoška, važno je shvatiti važnost države i moći. Ovde su predložena dva od ovih sporazuma koje ćemo podržati. To je sporazum sa Razvojnom bankom Saveta Evrope za finansiranje projekta hitnog odgovora na kovid-19, koji niste podržavali dok ste bili u opoziciji, samo vas podsećam. Nismo poput vas i ponosimo se što nismo poput vas, jer je interes države važniji. Takođe pružamo podršku za ratifikaciju bilateralnog Sporazuma sa Vladom Velikog Vojvodstva Luksemburga. Mi dajemo svoju podršku, jer imamo na umu odgovornost, jer ne vidimo da blokiranjem Vlade politički dobijamo, to nije naš cilj – rekao je Gaši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here