Režiser Emir Kusturica, koji je snimio film “Dijego Maradona”, izrazio je tugu zbog smrti svog argentinskog prijatelja i jednog od najvećih fudbalera svih vremena, koji je u sredu umro od srčanog udara.

– Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode. Patio se sa drogom, ali je umeo i to da reši tek povremeno, kao što je rešavao najteže situacije u fudbalu. Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti – rekao je za “Blic”.

– Jedan je od retkih među fudbalerima koji je imao čvrst politički stav i nije bio obična trkaća kokoš, nego veliki sportista – rekao je Kusturica za “Večernje novosti”.

On je istakao da je Maradona ostavio trag najvoljenijeg fudbalera na svetu.

– Možemo slobodno reći da je počeo stvarni kraj 20. veka. Napustio nas je najveći fudbaler. Nema utehe, ali ipak postoji magija koja ostaje kao trag u kojoj prepoznajemo veličinu same igre koja opet bez takvih kao što je bio Dijego ne bi bila nikada kao što je danas. Niti bi bila ona koja nas uzbuđuje – rekao je Kusturica za Alternativnu televiziju.

On kaže da je Maradona živeo tri života odjednom i sva tri su se objedinila u njegovoj igri.

– To nije bila obična igra, to je bio ples njegovih predaka umešan u savremeni adrenalin i prašinu novog sveta – naglasio je Kusturica.

Kusturica je toliko bio fasciniran sjajnim Argentincem da je čak i snimio film o njemu “Dijego Maradona”, a pokojni fudbaler nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Kusturicu.

– Emir je moj prijatelj, napravio je odličan film o meni. Bilo mi je lepo kod vas. Moje srce je uz Srbiju, a znam da je i srce cele Argentine uz vašu zemlju i da moj narod gaji snažna osećanja prema vašem – uz širok osmeh poručio je tada Maradona.

Maradona je pre dve sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Lekari su intervenciju izveli i najavili da sledi period oporavka.

Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji – Maradona je izgleda doživeo srčani udar, a brza intervencija lekara nije bila uspešna.

1 COMMENT

  1. Nije ti trebala ova tuga, Emire dragi….Bas si ga voleo! Imas lepe uspomene na poznanstvo s’ njim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here