Lagumdžija: Vučić sličan Đinđiću

0

Zlatko Lagumdžija i Aleksandar Vučić
 

"S njim sam prilično dugo razgovarao. Pored zvaničnog sastanka, imali smo malo duži, odvojeni susret na kojem smo dosta detaljno i precizno razgovarali", rekao je Lagumdžija.

 

Ministar je nastavio rekavši da ga je "taj sastanak u mnogome podsetio na ono što sam pre nekih dvanaest godina imao priliku da osetim kada sam razgovarao s tadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem kada je on pokušavao da Srbija iskorači napred. Par sedmica nakon toga, Milošević je uhapšen i Srbija je krenula napred. Vučić je sličnog razmišljanja", ocenio je Lagumdžija u izjavi za portal klix.ba.

 

Vučić: Srpsku volim, BiH poštujem

 

Srbija, ocenio je Lagumdžije, treba da bude prepoznatljiva po jakoj ekonomiji i investicijama, i da generiše pozitivnu atmosferu i saradnju u regionu. "Potpuno sam uveren da je Vučić čovek saradnje, a ne čovek sukoba. To je dobra poruka regionu, ali i nama u BiH", zaključio je Lagumdžija.

 

On je naveo da je najbolja poruka činjenica da se dogovorilo da se proba da se Srbija i BiH, kao prve pripreme za projekte EU "jedan plus 10 milijardi eura" koji će biti dostupni onim državama koje su spremne da sarađuju. "Ako nam to u regionu nije dovoljan razlog, onda ne znam šta nam je to što bi nam beli svet trebao ponuditi", ocenio je Lagumdžija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here