Kosovo online
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom u 12.30 časova. Prema najavama medija iz Prištine, Lajčak će sutra boraviti na Kosovu.

Lajčak je sinoć na Fejsbuku saopštio da je prošle nedelje na sastancima u Briselu sa sagovornicima razgovarao o dijalogu, brojnim dešavanjima u regionu i nedavno održanim izborima u Srbiji, ali nije najavio šta će biti teme razgovora sastanaka koje će imati danas i sutra.

Susret specijalnog predstavnika EU za dijalog i predsednika Vučića dolazi dan nakon što su ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD na Kosovu saopštile da pozivaju na suspenziju primene uredbe Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju kako bi se omogućio dovoljno dug period tranzicije, kao i da bi o ovom pitanju trebalo dalje razgovarati u okviru dijaloga uz posredovanje EU. Kako je navela Kvinta, ta uredba ipak izaziva zabrinutost u pogledu uticaja posebno na srpsku zajednicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here