Tanjug

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je za RTS da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora da se formira i podvukao da “ako nema ZSO, nema ni dogovora“.

Miroslav Lajčak je rekao da ako se pogleda predlog EU, on govori o normalizaciji, a ne o nekoj kapitulaciji.

Lajčak je u više navrata ponovio da Zajednica srpskih opština mora da se formira i podvukao da ako nema ZSO, nema ni dogovora, preneo je RTS.

Nije cilj, kaže Lajčak, da neko pobedi ili izgubi. “Cilj je da tražimo vin-vin situaciju i da otvorimo evropska vrata“, naglasio je Lajčak.

Sastanak u Ohridu, napominje, ima cilj da se postigne dogovor oko ispunjavanja sporazuma koji ima toliku podršku EU kakve se, kako je naglasio, on ne seća u prošlosti.

Miroslav Lajčak od juče boravi u Beogradu. Danas nastavlja razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lajčak je održao sastanak i sa delom opozicije.

 

 

3 COMMENTS

  1. Јасно је да би ЕУ (читај НАТО) сада хтела прикључење земаља Балкана по хитном поступку, да им Руси не би упали у трбух…чини ми се да су са “добром вољом” мало закаснили. Тако су требали да се понашају 2003. године када су обећали пријем ових земаља у ЕУ, а не да праве лажне државе на територији Србије кршећи међународно право, да мажу путер на главу Републике Српске и да подржавају Мила у антисрпским ставовима !!! Последице су , плашим се, трајне… осим тога ни Европљани нису баш расположени за проширење – да ли Срби треба да се трпају тамо где их не желе ?

  2. Apsolutno NE. Srbi ne treba da se trpaju nigde. Srbi su vec na Zapadu i u trbuhu Zapada. Srba skoro da nema na Istoku. Nema ih ni po ruskim gradovima, ni po beloruskim, ni u Dusanbeu, ni u Taskentu…Srbi uglavnom voze zapadna auta, koriste zapadnu tehnologiju, pa cak i ove komentare postavljaju preko na zapadu napravljenih kompjutera, 360.000 Srba zivi u “mrskoj” Americi,
    800.000 u Nemackoj, 300.000 u Austriji, 200.000 u Svicarskoj, 120.000 Francuskoj, 80.000 u Velikoj Britaniji, i….nesto ne vidim da se vracaju i odlaze u Srbiju ili u bratsku Rusiju.

  3. Овде се ваљају неке чудне шизофрене идеје. Како може да буде вин – вин ситуација и нормализација односа када се Србија покушава принудити да пристане на отимање имовине (о којој се не прича) и смањење економске способности и виталности земље. Остали сви историјски, културни и етнографски аргументи су више пута спомињани.

    И тај глупави аргумент “треба се помирити са новом реалношћу” није тачан. Треба се борити за другачију нову реалност и боље позиције кроз подизање нових капацитета, прикупљање снаге и јачање преговарачке позиције.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here