Tanjug

“Imali smo intenzivan, težak, ali i otvoren razgovor. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je demonstrirao odgovoran pristup i volju da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive za Srbiju”, poručio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, nakon sastanka sa predsednikom Srbije i predstavnicima EU i SAD.

Lajčak je dodao da je implementacija Zajednice srpskih opština ključan element za stabilnost.

– Ubeđeni smo da je plan koji smo predstavili u septembru najbolji put za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i evroperspektivu regiona. Nastavljamo da radimo – rekao je Lajčak.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije, sa kojima razgovarao o daljim koracima u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom.

Vučić je razgovarao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, spoljnopolitičkim savetnicima francuskog predsednika i nemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i diplomatskim savetnikom premijerke Italije Frančeskom Talom.

Lajčak, Eskobar, Bon, Pletner i Talo u Beograd su došli iz Prištine, gde su razgovarali sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.  Posle sastanka sa Kurtijem, Lajčak je izjavio da je evropsko-američki tim od kosovskog premijera „očekivao veće razumevanje“ za evropski (francusko-nemački) predlog o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

1 COMMENT

  1. Za izdaju Srbije i Kosova i Metohije sledi sudjenje naroda Srbije (dosta okupacije Srbije u vremenu 1941-1945 a danas opet nemci sa domacim Izdajicama!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here