Lajović ostao bez ritma

0

PROPUSTIO ŠANSU: Dušan Lajović

Dušan Lajović nije uspeo da preskoči prvu prepreku na US openu pošto je na startu takmičenja posle tri sata igre eliminisan od 43. na ATP listi, poljskog tenisera Jiržija Janoviča, sa 6:3, 7:5, 5:7, 7:5. Lajović je protiv Janoviča igrao dva puta pre duela na US openu, jednom na ATP i na Fjučersu, a oba puta je pobedio. Poslednji put su se sastali 2014. u Baštadu, kad se Poljak predao pri rezultatu 6:3, 1:1 za Dušana, ali ovog puta Srbin nije imao recept za jake servise protivnika, koji je prošle nedelje igrao finalu u Vinston-Sejlemu.

Bolja igra za novi prodor

Ovo je bila godina proboja Lajovića, koji se trenutno nalazi na 61. mestu na ATP listi.
– Mislim da sam napravio solidne rezultate na grend slemovima. Generalno sam zadovoljan dosadašnjim delom sezone, ali ima još prostora za napredak i turnira do kraja godine. Imam cilj da poboljšam svoju igru i napredujem u nekim elementima na kojima moram kako bi došao rezultat. Ne branim mnogo bodova do kraja i ukoliko nastavim da igram kao do sada, mislim da mogu da osvojim mnogo bodova, a s tim će doći i rang. Nemam cilj da budem u top 50 ili top 40, već samo da radim na igri i samim tim će i rang doći – ističe Lajović istakavši da nije bio nezadovoljan što je u prvom kolu naišao na Janoviča.

– Janovič je igrao sa dosta samopouzdanja i imao veliki broj dobrih poena, kako s osnovne linije, tako i na mreži. Mučio sam se da nađem tajming kod tri udarca posle servisa ili riterna i mislim da je to odlučilo pobednika. Sigurno da nisu bili laki uslovi za igru, ali kako je bilo meni, tako je bilo i njemu. Bilo je veoma toplo zbog čega je ritam bio brži. Bilo je teško naći tajming za njegovu igru pošto on igra veoma brzo. On je zasluženo pobedio u drugom kolu, iako sam imao svoje šanse u svakom od setova – objektivan je Lajović.
I pored poraza, srpski teniser može da bude zadovoljan otporom koji je pružio:
– Nisam igrao dovoljno dobro, ali sam se borio i uspeo da dođem do četvrtog seta. Da sam uspeo da ga brejknem u četvrtom, ko zna šta bi bilo…
Janovič je poznat kao igrač koji lopticu udara veoma jako i ravno, što umnogome otežava rivalima da čitaju njegovu igru.
– Meni teniseri koji udaraju ravno generalno ne leže, ali žreb ne može da se bira i trebalo je da nađem rešenje za takvog igrača. Sigurno je mnogo teže igrati nego protiv nekog ko ti daje ritam. On je udarao iz sve snage, a ja pokušavao da odgovorim promenom strane, tako da nije bilo mnogo taktiziranja. To je njegov stil, takva igra ga čini opasnim pošto je nepredvidiv – smatra Duća.
 

Rafi treba oporavak

Srpski teniser se za američku turneju pripremao trenirajući sa drugim reketom sveta Rafaelom Nadalom.
– Trenirao sam sa njim dva dana i svi znamo da je morao da se povuče zbog povrede zgloba. Nije mogao da udara bekhend već samo slajs, ne znam koliko je ozbiljno, ali mislim da mu je potrebno neko vreme za oporavak – kaže Lajović.

 

Teško u Indiji

Sledeće što Lajovića očekuje jeste duel sa Indijom u Dejvis kupu.
– Svi se pripremamo za Dejvis kup u Indiji i svi se nadamo da ćemo se vratiti u Svetsku grupu. Gostovanje će biti teško jer igramo na velikoj nadmorskoj visini. Sigurno je da će biti toplije nego ovde. Imaju odličan dubl, singl igrači su takođe nezgodni. Mislim da nema veze da li ću biti prva ili druga tabla, ali sa Noletom je uvek lakše. Uvek se nadamo da će on igrati, ali ako to ne bude slučaj, učinićemo sve da pobedimo. Mnogo je bitna podrška van terena, a u našoj reprezentaciji vlada odlična atmosfera. Mislim da sam fizički spreman za dubl, ali ćemo videti kad dođemo tamo – rekao je Lajović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here