Pravio početničke greške

0

Filip Krajinović je kroz kvalifikacije izborio plasman u glavni žreb poslednjeg grend slema sezone, ali je već u prvom kolu poražen od domaćeg tenisera Tima Smičeka (4:6, 6:3, 6:2, 7:6). Mladi srpski teniser je samokritičan:
– Mislim da sam odigrao dobro samo prvi set, brzo sam došao do brejka, držao sam svoj servis, dobro servirao. Imao sam brejk šansu u drugom setu, nisam je iskoristio, on je dobio jako bitne poene i dobro servirao, s druge strane, pravio sam početničke greške. Imao sam priliku, nisam je iskoristio, ali sam zadovoljan što sam se plasirao u glavni žreb, što mi je bio i cilj.

Iz Azije u Australiju
Posle Dejvis kupa, Krajinović će pokušati da igra na jačim turnirima, za razliku od prethodnih meseci, kad je uglavnom učestvovao na čelendžerima.
– Još sam tu negde između, na granici najboljih 100, ali mislim da ću ići u Aziju, pokušati da igram kvalifikacije za neke turnire. Želim da igram sa najboljima, mislim da imam igru za to. Moj glavni cilj sada je da izborim direktan plasman u glavni žreb za Australijen open, mislim da sam u tome već uspeo. Sledeći korak su ATP turniri – istakao je Krajinović.

Srpski teniser imao je priliku da se vrati u meč u četvrtom setu, ali je Smiček na kraju bio bolji u taj-brejku.
– Igrao je stvarno dobro, pogađao je pasing šotove na brejk loptama, malo sam ja pao, što je normalno, ali sam u četvrtom setu imao neku šansu i nisam je iskoristio. Neverovatne greške sam pravio – naglasio je Krajinović.
Što se tiče samog učešća na US openu, Krajinović kaže da je zadovoljan i da je blizu ispunjenja svog cilja za ovu godinu:
– Relativno sam zadovoljan godinom. Osvojio sam nekoliko turnira, cilj mi je bio da se približim plasmanu među najboljih 100 tenisera, to sam uspeo i verujem da ću godinu bez problema tu i završiti.
Sledeći izazovi Krajinovića čekaju sa reprezentacijom Srbije, koja u Dejvis kupu gostuje Indiji.
– Idem kući nekoliko dana da se odmorim, pa se pripremamo za Dejvis kup, idemo u Indiju. Čekamo Novaka da se odluči, ali Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i ja idemo sigurno, kao i Nenad Zimonjić. Imamo odličan tim, svi imamo odlične sezone za sada i spremni smo za borbu – kaže Krajinović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here