Youtube/Jay Leno's Garage
Lamborghini Countach

Lamborghini Countach se smatra ultimativnim izrazom za superautomobil, a jedan retki primerak trenutno traži novog vlasnika.

Kada se pojavio, Countach je šokirao svet, a koliki je uticaj tog automobila najbolje govori činjenica da je Lamborghini pogazio svoju reč da neće “oživljavati” sve modele.

Na fotografijama se nalazi retki Countach 5000 S iz 1984. godine, a s proizvodne trake je sišao samo 321 primerak. Countach 5000 S se proizvodio između 1982. i 1985. godine, a nakon njega je stigao Countach Quattrovalvole.

Iako je 5000 S baziran na gotovo istoj platformi kao i prvi Countach, on je ipak doneo brojna poboljšanja pa i sam motor.

Lamborghini je proizveo 4,75 litarsku verziju V12 motora koja je razvijala 375 KS i 410 Nm obrtnog momenta, a ova poboljšanja su bila značajna zbog čega je model bio veoma poželjan.

Automobil je lakiran u Nero Tenebre crnu boju, dok je unutrašnjost presvučena Rosso crvenom kožom. Dizajn Countacha očigledno potiče iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, ali kombinacija boja je sigurno bezvremenska. Osim toga, ovaj Lambo je prešao tek nešto više od 14.000 kilometara.

Aktuelni vlasnik za Countach traži 745.000 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here