Tanjug/AP

Volimo za Englesku da kažemo da je zemlja fudbala, ali njihova fudbalska reprezentacija nije toliko uspešna.

Ni seniorska, pa ni juniorska, pošto su mladi igrači ove zemlje sve bliži novom debaklu na U21 Evropskom prvenstvu, posle čega će se razići sa Edijem Botrojdom.

U prva dva kola su poraženi od Švajcaraca (0:1), a potom i od Portugalaca (0:2), pa u poslednjem meču protiv Hrvata od njih apsolutno ništa ne zavisi. Moraće da pobede, ali i da računaju da se poklopi rezultat na susretu Švajcarske i Portugala.

Novi neuspeh došao je posle katastrofe od pre dve godine, kada je Engleska takođe ispala u grupi osvojviši slabašan bod u tri utakmice. I tada je ekipu, da problem bude veći, vodio Botrojd, koji očigledno ne ume da sastavi pravi tim. Imao je priliku za popravni, ali nije je iskoristio.

Prosto tako ne čudi podatak da su Englezi od 2009. godine i finala protiv Nemaca odigrali ukupno 18 mečeva i dobili samo tri susreta. Generacije posrću, napredak se ne vidi, sve se prenosi na seniore…

I kao grom iz vedra neba zbog svega toga dolazi vest koju prenosi britanski Telegraf, a koji kaže kako će Edija Botrojda zameniti Frenk Lampard, koji je slobodan nakon što je izgubio posao u svom voljenom Čelsiju. On je svakako spreman da preuzme posao, tako da je u suštini ostalo da se dogovore samo detalji.

Inače, Engleska nema pravu „glavu“ na klupi mladih još od osamdesetih, kada je Dejv Sekston uspeo da ih odvede do dve titule u tri godine između 1982. i 1984. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here