EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Moskva nije tražila pregovore sa Ukrajinom, ali je spremna da sasluša drugu stranu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu.

– A kada nas optužuju da stalno tražimo neku vrstu pregovora kako bismo dobili na vremenu, da tako kažem, kako bismo prikupili dodatne snage za specijalnu vojnu operaciju – to je smešno i neprijatno jer ljudi lažu. Otvoreno lažu. Nikada nismo tražili nikakve pregovore, ali smo uvek govorili da ako neko ima interesovanje za pregovaračko rešenje, mi smo spremni da saslušamo – rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Evropa je “neoprezno” trčala za SAD i u svemu podržavala rusofobičnu politiku Amerike i njihovu želju da iskoriste Ukrajinu kao sredstvo za vođenje rata protiv Rusije.

– Što više kriza izazovu Sjedinjene Države, to će njihovi konkurenti slabiti sebe, slabiti jedni druge, kao što Evropa sada slabi sama sebe, bezobzirno trčeći za SAD i podržavajući njihovu rusofobičnu politiku i politiku korišćenja Ukrajine kao sredstva za rat protiv Ruske Federacije – rekao je Lavrov.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here