Foto: Tanjug/AP
Branko Lazić

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa pripremama i aktivnostima za početak nove sezone na četiri fronta.

Ekipa je nakon dvodnevnih testiranja i medicinskih provera nastavila sa radom u dvorani “Aleksandar Nikolić” od srede, doduše nekompletna, pošto tek treba da se priključe Nikola Ivanović i Ostin Holins.

Kako navode na zvaničnoj stranici kluba očekuje se dosta rada, naporni treninzi, a sve to kako bi se spremno dočekala nova sezona i uigrao tim koji se dosta promenio u odnosu na lane. U novom sastavu Crvene zvezde nema Džordana Lojda, Korija Voldena, Lendrija Noka, Marka Jagodića-Kuridže, Duopa Rita, Lengstona Hola, Alekse Radanova, Džonija O’Brajanta, Tejlora Ročestija, Kina Koloma, Boriše Simanića i Emanuela Terija. Dakle ukupno 12 igrača otišlo je iz kluba.

Jedan od starosedelaca je kapiten Branko Lazić, koji će obaviti svoje ukupno 11. pripreme sa ekipom Crvene zvezde. On je igrač sa najvećim brojem utakmica u crveno-belom dresu u istoriji kluba i smatra da je veliki posao pred ekipom da se spremi za početak sezone i prvu utakmicu protiv Splita 24. septembra.

– Očekuje nas naporan rad u narednom periodu. Nemamo baš previše vremena jer do početka nove sezone, imamo nešto više od mesec dana, što znači da moramo da maksimalno da iskoristimo taj period, svaki trening, svaku prijateljsku utakmicu. Doživeli smo mnogo promena i biće nam potrebno vreme da se uigramo kao tim, i da budemo spremni za novu sezonu koja će na svom početku biti vrlo komplikovana i zbog rasporeda po kome u prvih 7 kola Evrolige igramo čak 5 utakmica na gostujućem terenu. Na nama je da radimo vredno u narednom periodu i da budemo spremni za prvu takmičarsku utakmicu – rekao je kapiten Zvezde, Branko Lazić.

Prvi deo priprema, ekipa Crvene zvezde obaviće u glavnom gradu Srbije, a potom će uslediti i serija pripremnih utakmica uz već potvrđeno učešće na “Magenta Sport Kupu” gde će se boriti sa Bajernom, PAO-om i Virtusom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here