Fudbaleri Jang Bojsa, Bašakšehira, Brage, Ferencvaroša, Volfsburga, Espanjola i Vulvsa ostvarili su pobede u mečevima trećeg kola Lige Evrope.

 

Jang Bojs je u grupi G pobedio Fejenord 2:0 i tako napravio značajan korak ka plasmanu u nokaut fazu. Strelci su bili Asale u 14. i Nsame u 28. minutu. U istoj grupi Porto i Rendžers su u Portugaliji igrali nerešeno – 1:1. Diaz je doneo prednost domaćem timu golom u 36. minutu, a osam minuta kasnije izjednačio je Morelos.

Jang Bojs je lider sa 6 bodova, po 4 imaju Rendžers i Porto, dok je Fejenord ostao na 3.

U grupi H Espanjol je kao gost slavio u Bugarskoj protiv Ludogoreca 1:0. Trenutak odluke viđen je već u 13. minutu kad je Kamuzano matirao Ivanova. Katalonci su od 88. minuta igrali bez isključenog Lopesa. Iznenađenje večeri priredio je Ferencvaroš pobedom protiv CSKA u Moskvi 1:0. Prvi trijumf mađarskom timu obezbedio je Vagra pogotkom u 86. minutu.

Volfsburg – Gent su u grupi I odgirali nerešeno 2:2. Gosti su u 24. minutu vodili sa 2:0 (Veghorst i Žoao Viktor), Jaremčuj je u 41. prelopovio prednost Nemaca, da bi isti igrač u nadoknadi vremena doneo bod svom timu.

Sent Etjen je na svom terenu osvojio samo bod protiv Oleksandrije (1:1), a oba gola viđena su do 14. minuta. Gabrijel je doneo prednost Francuzima, a Gabrijel je autogolom postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Rome su u poslednjim trenucima meča sa Borusijom Menhengladbah ostali bez pobede – 1:1.

Vučica je na Olimpijskom stadionu povela u 32. minutu preko Zaniola, a drugi bod Nemcima u grupi J obezbedio je Štindl u trećem minutu nadoknade vremena.

Bašakšehir je u Istanbulu protiv Volfsbergera došao do prvog trijumfa 1:0 golom Kavelija u 78. minutu.

Bešiktaš je još jednom razočarao i pred svojim navijačima poražen od Brage 2:1. Horta u 38. i Eduardo u 80. minutu bili su strelci za Portugalce, dok je Najir u 71. minutu postigao jedini gol za Turke. Kod rezultata 1:1 Adem Ljajić nije realizovao jedanaesterac.

U drugoj utakmici Vulvsi su posle preokreta pobedili Slovan u Bratislavi 2:1. Domaći su poveli u 11. minutu pogotkom Šporara, a tri boda Englezima obezbedili su Sais u 58. i Himenez u 64. minutu.

U grupi A odigran je jedan meč u kome su Karabag i Apoel iz Nikozije podelili bodove – 2:2.

Rezultati

AZ Alkmar – Astana 6:0

Roma – Menhengladbah 1:1

Bašakšehir – Volfsberger 1:0

Bešiktaš – Braga 1:2

CSKA – Ferencvaroš 0:1

Gent – Volfsburg 2:2

Ludogorec – Espanjol 0:1

Partizan – Mančester junajted 0:1

Porto – Rendžers 1:1

Karabag – APOEL 2:2

Slovan – Vulverhempton 1:2

Sent Etjen – Aleksandrija 1:1

Jang Bojs – Fejenord 2:0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here