EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Novak Đoković

Nikola Pjetranđeli (88) legedarni italijanski teniski trener uvek je imao provokativne izjave, a u današnje vreme posebno mu smeta što se teniseri žale da su pod stresom i da im je teško da igraju bitne mečeve.

On se začudio kako mogu da budu pod stresom kad zarađuju ogroman novac

– Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku.

– Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio Rolan Garos nisam mogao da kupim čak ni mali stan – izjavio je Nikola Pjetranđeli.

Osvrnuo se na prihode i sveo nastup Novaka Đokovića na materijalni aspekat, iako je najbolji teniser sveta ima prestižni cilj da bude rekorder po broju grend slemova.

– Danas teniseri za osvojen grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500.000.000 dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo?

– Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete – rekao je Italijan.

1 COMMENT

  1. Kako seres ko foka
    Stres je zbog rezultata a ne zbog para
    Odakle ti uopste ideja da neko ko ima petsto miliona ima stres zbog nekih sitnih dva miliona
    Ti si budala

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here