Poljski napadač postigao najmanje gol za Bajern i u 12. utakmici uzastopce.

Robert Levandovski (31) godinama nemilosrdno rešeta mreže, ali još nikada u seriji kao što je ima sada. Da Bajern u Ligi šampiona savlada i Olimpijakos (3:2), u Pireju je doprineo s dva pogotka. Od početka sezone ih ima 18: 12 u Bundes ligi, jedan u nemačkom kupu, pet u Ligi šampiona. Strelac nije bio samo u Superkupu Nemačke, u prvoj utakmici sezone, pošto je njegov prethodni klub Borusija iz Dortmunda savladala višestrukog uzastopnog prvaka s 2:0.

U Bajernovoj istoriji strelac na 12 mečeva uzastopno bio je i Karsten Janker 2000, računajući kraj jedne (dva) i početak druge sezone (deset) u toj godini. Ubitačni Gerd Miler, jedna od najvećih legendi kluba, davao je golove na 15 mečeva uzastopce u sezoni 1969/70.

Da bi mu se Levandovski primakao i više, moraće prvo da savlada i golmana Uniona iz Berlina, koji je u subotu Bajernov gost u meču prvenstva. Ako bi tako i bilo, postao bi prvi igrač strelac u svih devet mečeva Bundes lige od početka sezone (u prošlom kolu se poravnao s Obamejangom iz dortmundske Borusije 2015/16). Zatim bi izazovi do rekorda bili i protiv Bohuma, Ajntrahta i opet Olimpijakosa.

U Ligi šampiona poljski as je dao 58 golova. Potisnuo je s petog mesta večne liste Holanđanina Ruda van Nistelroja (56). Više su dali Francuz Karim Benzema (60), Španac Raul (71), Argentinac Lionel Mesi (112) i portugalski as Kristijano Ronaldo (127).

Pobedom u Pireju Bajern je oborio jedan klupski rekord u Ligi šampiona. Ne zna za poraz u gostima na već 11 mečeva uzastopno (osam pobeda, tri remija). Sledeći put domaćin mu je Zvezda (26. novembar).

View this post on Instagram

#Bayern vs #Olympiakos #lewandowski brace❤️

A post shared by Tom (@tomcompz) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here