www.mc.rs

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, ocenio je kao brutalnu ali očekivanu provokaciju izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je veoma emotivno doživela premijeru filma „General“, koji govori o životu genelala Ante Gotovine.

U izjavi dostavljenoj medijima, Linta kaže da mnogobrojne činjenice govore da Ante Gotovina nije nikakav heroj, već običan ratni zločinac čija je jedinica kojom je komandovao izvršila brojne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Krajini 1993. godine i zapadnokrajiškim opštinama.

Ante Gotovina je, ukazuje Linta, bio i istaknuti član udruženog zločinačkog poduhvata na čelu sa Franjom Tuđmanom, čiji cilj je bio nasilno proterivanje srpskog naroda na područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije u zločinačkoj akciji „Oluja“.

Drugostepeno veće Haškog tribunala je novembra 2012. godine oslobodilo krivice Antu Gotovinu uprkos velikom broju materijalnih dokaza o zločinima koje je počinio.

Haški tribunal je, podseća, donošenjem oslobađajuće presude Anti Gotovini potvrdio da je u suštini politički sud koji je osnovan da sudi Srbima a oslobađa hrvatske, bošnjačke i albanske zločince.

Linta smatra da je od vitalnog nacionalnog značaja da se snimi film o stradanju srpskog naroda u zločinačkoj akciji „Oluja“.

Prema Linti, Vlada Srbije treba da obezbedi neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vreme bio snimljen.

Cilj filma je da prikaže pravu istinu o nasilnom proterivanju srpskog naroda sa svojih vekovnih područja, o ubijanju srpskih civila i ratnih zarobljenika, o masovnom bombardovanju krajiških gradova i kolone proteranih Srba, o paljenju krajiških sela i gradova, o sistematskom pljačkanju, uništavanju i otimanju srpske imovine.

Pored toga potrebno je snimiti više filmova o proterivanju srpskog naroda iz drugih područja današnje Hrvatske, kao i sa područja Federacije BiH, smatra Linta.

3 KOMENTARA

  1. OVAJ NIKAD ZADOVOLJAN STA GOD DOLAZILO IZ HRVACKE.TAKVU MRZNJU PREMA JEDNOM NARODU JOS NIJE VIDJENA. VJEROVATNO MU JE NESTO OSTALO U HRVACKOJ PA NEMOZE DA TO PREBOLI.

  2. ta stara jugoslavija je stvorena na ledja srba drugi su lazno ziveli da bi deo po deo i otimali i bez srba nikada ne bi ni bila svtorena bivsa jugoslavija i zato nas skupo kostalo i nikada ziveti sa otimacima banditima i kriminalcima

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime