Manchester City's Kevin De Bruyne celebrates scoring his side's second goal , during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield, Liverpool, England, Sunday Oct. 3, 2021. (Peter Byrne/PA via AP)

Fudbaleri Liverpula odigrali su na svom terenu nerešeno 2:2 u duelu sa Mančester Sitijem u meču 7. kola Premijerlige Engleske.

Derbi kola potpuno je opravdao očekivanja, iako sam počeak nije na to ukazivao.

Tako se u prvom delu meča igralo prilično tvrdo, a golova nije bilo. Siti je bio opasniji i bolji tim. Imali su ozbiljnije prilike, veću inicijativu, ali nisu uspeli da dođu do pogotka. Možda i najbolju šansu u prvom delu imao je Foden nakon sjajnog prodora Bernarda Silve. Ipak, Foden nije uspeo da realizuje priliku, a Alison je veoma dobro intervenisao.

 

U nastavku Liverpul je krenuo mnogo bolje nego u prvom dellu. U 59. minutu, Salah je pobegao kroz sredinu, usledio je dribling, a onda i odličan pas ka Maneu u šesnaesterac. Mane je rutinski poslao loptu pored Edersona i doneo prednost svom timu.

Samo deset minuta kasnije Gabrijel Žezus je proigrao Foldena, koji je sjajnim udarcem savladao Alisona i doneo izjednačenje gostima.

U 77. minutu Salah je dobio loptu, oslobodio se čuvara, izbacio Laporta i pogodio za novo vođstvo Liverpula.

Do kraja, Mančester Siti je ponovo zaigrao dobro, a odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca zahvatio je De Brujne, Matip je mpromenio pravac i ona je završila u mreži za konačnih 2:2.

Posle ovog remija, Čelsi je izbio na čelo Premijerlige sa 16 bodova, 15 ima Liverpul, a 14 Mančester Siti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here