Ljajić: Neće biti rekonstrukcije Vlade

0

Neshvaćen!?: Rasim Ljajić

 

 

On je naveo da je svojevremeno ideju racionalizacije izneo u najboljoj nameri, misleći da bi to bio proaktivan politički potez, koji bi Vladi sigurno donio stabilnost i mir, preneli su beogradski mediji.

 

Izbori nikome ne bi odgovarali

 

Komentarišući mogućnost održavanja prevremenih izbora u Srbiji, Ljajić je rekao da to ne očekuje u ovoj godini, ocenivši da oni nikome ne bi odgovarali.

 

"Ne mislim da su izbori najgore rešenje, ali je sigurno da bi veliki luksuz bio da u ovoj krizi izgubimo celu godinu", dodao je Ljajić.

"Video sam, međutim, da reakcije, što javne, što neformalne, nisu bile nimalo pozitivne", napomenuo je Ljajić i dodao da je bio optužen da je iznio neozbiljan predlog i da se bavio marketingom.

 

Govoreći o saradnji sa Haškim tribunalom, kao uslovom daljih evropskih integracija Srbije, Ljajić je rekao da je realno da će u junu biti nastavljen proces integracija kada je reč o primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

 

"Uslov za to jeste da imamo još jedan pozitivan izveštaj Bramerca", rekao je Ljajić i napomenuo da se saradnja sa Tribunalom nastavlja, ne samo u domenu potrage za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, nego i u pristupu arhivama i svedocima.

 

 

Govoreći o regionalizaciji, kojom su sve sandžačke opštine ušle u jedan region i prigovorima da to znači opasnost od separatizma, Ljajić je podsetio da se upravo on zalagao za punu integraciju Bošnjaka u državni sistem Srbije.

 

"Bilo bi suludo 2010. godine pomišljati na bilo kakav politički projekat koji bi značio izdvajanje Sandžaka iz ustavnog sistema ove zemlje", poručio je Ljajić, dodavši da model regionalizacije ne uvodi nikakvu podelu po političkim i administrativnim merilima, već da je reč samo o statističkim regionima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here