Ljubavna pisma su još u modi

0

B. Božin
Četo gostuju u dijaspori: Nataša Ninković i Vojin Ćetković
 

– Ovo je vrlo lep komad, ali smo u jednom trenutku prestali da ga igramo misleći da je dosta. Međutim, stigla je nova generacija, a i sve više kolega je pitalo zašto ne igramo predstavu, jer ona budi neka tako nežna i divna osećanja, davno zaboravljena – rekla je za "Vesti" poznata glumica.

– Onda smo videli da i ta nova generacija, koja je sasvim drugačija od nas i koja prema romantici ima možda podsmešljiv stav, vrlo rado pogleda predstavu. Jer, ma u kakvom vremenu i društvu živeli, prirodno je naše osećanje da želimo da podelimo nežnost i ljubav s drugom osobom. Sve drugo što radimo, okolnosti i situacije koje bude neke grube ili ružne stvari – to nije prirodno!
Na pitanje kako reaguje netipična pozorišna publika u dijaspori na njihove predstave, Nataša uzvraća da publika uvek razume, ali da oni kao dva profesionalca mogu da osete koliko je ta publika naučena da ide u teatar i kada očekuje samo lako štivo i zabavu.

– Međutim, čak i takve brzo uvučemo u priču i oni izađu zadovoljni i nasmejani, što nam je cilj. Našim ljudima ne treba neka teška priča, jer oni je hteli, ne hteli stalno dobijaju iz zemlje, tako da razumem tu njihovu potrebu da žele nešto da ih nasmeje i opusti i da čuju naš jezik.
– Ako publika nije ravnodušna i nezadovoljna posle predstave, onda radimo dobru stvar – dodaje Vojin Ćetković.

On kaže da ih je posle predstave čekalo bar 20-ak ljudi, koji su rekli da bi veoma voleli da im glumci češće dolaze.

Zadatak Budimiru Markoviću

Beogradski glumački par, koji su privatno kumovi, često gostuju po svetu, pa su se nedavno vratili iz Kanade, a pre toga su bili i u Švajcarskoj.

– Žao nam je što ne možemo da dolazimo sa velikim predstavama, pa da naši ljudi vide šta je pravi teatar – poručila je na kraju Nataša i time zadala novu temu za razmišljanje Budimiru Markoviću, organizatoru ovih dešavanja – bar što se Berlina tiče.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here