Ljubiša prvi među piscima

0

Potpredsednici su Ruža Mijović i Aleksandar – Saša Jovanović, sekretar je Diana Pijetlović, blagajnik Ljubiša Stanković Tiša, a Pero Marčeta i Lazar Dašić su izabrani u upravu udruženja. Mandat novoizabranog rukovodstva je dve godine.
Na skupštini su izabrani i članovi redakcije "Sedmice" koju čine Danica Nain Rudović, Vjekoslav Vukadin, Stanka Amon, Lazar Dašić, Larisa Vidić, Jelena Paunović i Ljubiša Simić.
 

Učesnici skupštine "Sedmice"

Za počasne članove udruženja izabrani su Milutin Alimpijević, Dušan Vujičić i Branko Vlahović.
 

Bogat kalendar aktivnosti "Sedmice" u protekloj godini, koji je u svom izveštaju naveo predsednik govore o tome da su članovi ovog udružena na pravom putu. A pravi put je, kaže Simić, nastavak borbe za srpski jezik u rasejanju, što je u osnovi rada ovog udruženja. Organizovali su prošle godine između ostalog i "Muško srce", književno veče posvećeno piscima, muškarcima, potom "Žensko pismo" posvećeno pesnikinjama, književne večeri posvećene poeziji za decu.

 

Tu su i tradicionalni Majski susreti pisaca dijaspore, pa Oktobarski susreti, a ne treba zaboraviti da je "Sedmica" imala svoj štand na poslednja dva frankfurtska Sajma knjiga, gde su prvi put pisci iz dijaspore mogli da izlažu svoje knjige.
 

Napravljen je i ambiciozan plan rada za 2010 godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here