Dušici Marković obnovljen mandat

0

Novi potpredsednik je Nikola Greda, a za drugog potpredsednika je izabrana Vera Bursać, pošto je Miloje Milićević, doajen i osnivač društva, koji je imao isti broj glasova kao i Vera, njoj prepustio dalje obavljanje ove funkcije. Za sekretara društva je izabrana Zorica Mitrović, a blagajnik je Radoslav Biševac, koji tu funkciju obavlja od osnivanja društva.

 

RADNO PREDSEDNIŠTVO: Nikola Greda, Vojkan Drašković, Vesna Ilić i Miloje Milićević

Duša društva je zasigurno folklorni ansambl, kojem se pridaje najveća pažnja. Za umetničkog rukovodioca folklorne sekcije ponovo je izabran Vojkan Drašković, a njegov asistent je Aleksandra Vučković. Sekretar ansambla je Nataša Jezidžić, a blagajnik Danijel Drašković. Ekonomi su Vera Nikolić-Mitić i Nataša Ilić. Tehnički sekretar je Mladen Ristić, a šef igrača – kolovođa je Mirko Fric.
U Savet Društva "Vuk Karadžić-Braća Grim" izabrani su Vesna Ilić, Mladen Ristić, Milena Vojkić i Zoran Milić.
 

SMENA GENERACIJA: Mladi dolaze

Izbornoj skupštini je prisustvovao i predstavnik berlinskog Senata Robert Pomijerski, zadužen za rad sa migrantskom omladinom, koji već duže vreme podržava ovo društvo. On je podneo finansijski i hronološki izveštaj o akcijama koje je njegova organizacija preduzela zajedno sa društvom "Vuk Karadžić-Braća Grim", ističući da je cilj projekta pre svega bio "da se razbije stereotipna slika o Srbima, koju većina Nemaca ima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here