EPA/Yuri Kochetkov

Vojnici iz ruskih jedinica Oluja-Z i njima sličnih dobijaju lošu medicinsku negu i velika je verovatnoća da će se vratiti u borbene misije s nezalečenim ranama, pa čak i nakon amputacija udova, saopštilo je britansko Ministarstvo obrane na društvenoj mreži X (Tviter), pozivajući se na podatke britanske obaveštajne službe.

Kako navodi britansko Ministarstvo, ova procena proizilazi iz pouzdanih izveštaja da su pripadnici “Oluje-Z”, militanti iz Donjecka i grupe ” Vagner” često dobijali minimalan ili nikakav medicinski tretman.

“Verovatno je da su regrutovani zatvorenici koji čine veliki deo jedinica “Storm-Z” posebno izloženi lošem tretmanu. Jedan od razloga je taj što zatvorenici često nemaju papire potrebne za pristup vojnim bolnicama”, navodi se u saopštenju.

Prema izveštaju britanske obaveštajne službe, dok se smanjuje pritisak na preopterećeni vojni medicinski sistem, nedostatak odgovarajuće medicinske nege će preneti administrativni i zdravstveni teret nazad na matične jedinice trupa.

4 COMMENTS

  1. Pa to su Rusi to su patrioti koji idu sa srcem brane RUSIJU Russ je Vera I snaga on ako ima krst oko vrata neće ga skinuti I da mu život pokloniš !!RUSI nisu nikakvi zeleni ni plavi Ruska je krv čista I crvena!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here