Tanjug
Nemanja Nedović

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović je doživeo povredu na utakmici sa Armanijem, zbog čega će odsustvovati četiri nedelje, saopštio je klub.

Nemanja Nedović doživeo parcijalnu rupturu kosog mišića trbušnog zida.

Do povrede je došlo u završnici prve četvrtine, kada se srpski košarkaš sudario sa Kajlom Hajnsom, prilikom prodora.

Amerikanac je tom prilikom zadao udarac u stomak Nedoviću i na prvu loptu je izgledalo kao da mu je izbio vazduh.

Pokušao je Nemanja da se vrati u igru sredinom drugog kvartala, ali je nije mogao i po ulasku na teren odmah je usledila izmena.

Klub je u daljem saopštenju naveo da je lakšu povredu pretrpeo i Miloš Teodosić, ali je lakše prirode, kao da se još uvek ne zna situacija sa slovenačkim reprezentativcem Majkom Tobijem.

“Miloš Teodosić tokom utakmice u Milanu blago je istegao zadnju ložu, na sreću, u pitanju je povreda lakše prirode, pa će se Miloš brzo vratiti u trenažni proces i na teren.

Majk Tobi koji je u Milanu tokom utakmice doživeo nezgodan pad na leđa, tokom popodneva obaviće pregled magnetnom rezonancom, o čijem ishodu će klub blagovremeno informisati javnost”, stoji u saopštenju crveno-belih.

Podsetimo, samo u 60 sekundi, Hajns se našao u duelu sa trojicom košarkaša i svaki od njih je prilikom toga morao da napusti teren.

Nedović je odlično startovao meč sa osam poena (4/6 iz igre) uz četiri ukradene lopte, ali nije mogao da nastavi isti.

Njegov povratak se očekuje za Kup Radivoja Koraća, koji je na programu od 14. do 17. februara, a ukoliko se oporavak produži, moguće je da izađe na teren tek 1. marta, kada Zvezda gostuje Bajernu u Minhenu, s obzirom posle Kupa sledi dvonedeljna pauza.

Zvezda će u nedelju u “Beogradskoj areni” ugostiti Borac, a narednog četvrtka u Beograd stiže Baskonija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here