LOVERNj: Čović tražio da me udare

0

Direktor Superlige Srbije za košarkaše Dragan Gogić izrekao je brojne kazne pojedincima i klubovima zbog incidenata u prethodna dva kola prvenstva, a najveći udar po džepu osetiće trener Partizana Duško Vujošević. Njemu je ukupno izrečena kazna u iznosu od 184.000 dinara, od toga 115.000 zbog komentarisanja suđenja posle večitog derbija u 5. kolu, a 11.500 i 57.500 dinara zbog tehničke, potom i diskvalifikujuće greške u susretu sa FMP-om. Vujošević je upozoren i zbog neprikladnog oblačenja! Zbog svega toga Vujošević i kapiten Partizana Žofri Lovernj, koji će morati da plati ukupno 69.000 dinara za tehničku, a zatim i isključujuću tehničku grešku (11.500+57.500) dobar deo konferencije za medije pred duel sa Mega Vizurom posvetili su incidentima u Železniku, iz čijih redova je domaći košarkaš Stevan Dunđerski suspendovan jednim susretom neigranja. I, francuski centar je
je posle molbe svog trenera (Vujošević je rekao da dobro govori srpski), ispričao šta se desilo kada ga je Dunđerski udario, da je gotovo siguran da je čuo kako Nebojša Čović govori igračima "pantera" da ga udare!
– Siguran sam 80-90 odsto da sam čuo Čovića kako govori košarkašima da me udare i tog igrača koji viče "ja ću". Pitao sam ga šta ćeš da uradiš, a on mi je odgovorio "slomiću ti nos", na šta sam mu rekao "gde su ti m..a čoveče" – rekao je Lovernj.
Partizan je opomenut je zbog "neprikladno odevenog trenera", pošto je Vujošević tokom utakmice sa FMP-om skinuo sako. Superliga je saopštila da će biti izrečena kazna ako se to ponovi. Vujošević se prvo smeškao, kao da ne može da poveruje da je to istina, a onda je slegnuo ramenima:
– Šta da kažem, svako se kostimira na svoj način. Meni odelo smeta, ali eto, propozicije kažu da mora da se nosi. Ako je to problem… onda je to cirkus!

 

Kažnjen i sudija Jovčić

 

Zanimljive su dve odluke direktora takmičenja Gagića donesene na osnovu video snimka. Tako je košarkaš FMP Dunđerski, kao vinovnik incidenta, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 115.000 dinara i zabranom igranja na jednoj utakmici (7. kolo). Ali, još je zanimljivije da sudija Milivoje Jovčić, inače i arbitar na svim najvećim svetskim košarkaškim takmičenjima, neće biti u žrebu za utakmice 8. kola, zbog nekvalitetno obavljene dužnosti na meču u Železniku!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here