MN Press
Luka Milivojević

Posle godinu dana pauze i nesporazuma sa Mladenom Krstajićem Luka Milivojević je ponovo zadužio opremu reprezentacije Srbije. Nasmejan i raspoložen, kakav je uvek bio, na prošlost nije želeo da se osvrće. Želi da gleda u budućnost.

– Lepo je što sam ponovo u dresu Srbije. Drago mi je što ću moći da pomognem reprezentaciji i u suštini ne postoji lepši osećaj nego igrati za svoj narod – počeo je Milivojević.

Na pitanje da li se nešto promenilo, Milivojević je rekao:

– Promenile su se svlačionice, sad su veće, sredili su ih (smeh). To je razlika. Promenio se i selektor, a momke generalno sve znam.

Osvrnuo se i na eventualne garancije da će igrati u prvoj postavi ako se vrati.

– Iskreno, ja to ne bih ni voleo. Na osnovu čega će meni neko to garantovati? To moram da zaslužim nastupima, a u profesionalnom fudbalu, osim nekolicini igrača, nikom mesto nije zagarantovano. Niti sam tražio da sigurno igram niti bih voleo – rekao je Milivojević i dodao:

– Pa, opet… Koliko nas ovde ima? Svi očekuju da će dobiti neku šansu. Spremam se kao da ću igrati, a selektor neka odluči šta je najbolje.

Velika borba sa Portugalcima vodiće se na sredini terena.

– Mislim da cilj ne treba da bude zaustavljanje Ronalda već kolektiva. Ako uspemo onda ćemo moći nešto da uradimo. Da probamo da uništimo njihovu igru, ali s druge strane da se nametnemo našu. Biće teško, ali moramo da poštujemo sebe.

Povratkom Milivojevića u nacionalni tim, javila se i dilema ko će biti eventualani izvođač penala – on, Tadić ili Mitrović?

– Nismo pričali o tome. Sa Mitrom jesam, jer živimo blizu u Londonu. Generalno je veliki pritisak. Treba biti koncentrisan. Penali dođu sa iskustvom, a iskustvo su golovi koje daješ sa bele tačke. Meni je mnogo lakše nego pre tri godine, jer sam dosta u međuvremenu šutirao. Ali mi opet ne garantuje da ću dati gol. Imam samo iskustvo prilikom pristupa penalu.

Zvezdin uspeh nerealan

Milivojević je priznao da je pratio utakmice Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona

– Čestitam im na ulasku u LŠ. To je, po meni, nerealan uspeh! Da tri puta zaredom uđu u grupnu fazu evropskog takmičenja. To što radi rukovodstvo Zvezde, trener i stručni štab, igrači… treba skinuti kapu. To je euforija koja privlači publiku na stadion.

Potrudiće se da crveno-bele gleda uživo protiv Totenhema.

– Gledao sam protiv Arsenala, nadam se da ću opet imati vremena. Što se tiče srca, biće Zvezdino definitivno, ali sam i u Olimpijakosu proveo lepe trenutke. Srbin sam i zvezdaš od rođenja. To je nešto što ne može da se promeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here