EFE/PAVEL GOLOVKIN/POOL
Državni sekretar SAD Majk Pompeo

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo trebalo bi naredne sedmice da poseti Crnu Goru, saznaju “Vijesti”.

List navodi da bi šef Stejt departmenta i jedan od najbližih saradnika predsednika SAD Donalda Trampa trebalo pocetkom oktobra da doputuje u Severnu Makedoniju, a zatim i u zvanicnu posetu Crnoj Gori.

Iz Ambasade SAD u Podgorici nisu potvrdili, ali ni demantovali dolazak visokog američkog zvaničnika, kao ni iz Stejt departmenta.

“Ne možemo potvrditi vašu informaciju o poseti državnog sekretara SAD Crnoj Gori”, saopštili su “Vijestima” iz Ambasade odgovarajući na pitanja kada se očekuje njegov dolazak i sa kim će se tokom boravka u Crnoj Gori sastati, šta je povod posete i da li će se sresti sa nekim od opozicionih lidera.

Iz Stejt departmenta, koji organizuje zvanične posete američkog državnog sekretara, nisu odgovorili “Vijestima” na ta pitanja, a list odgovore nije dobio ni u kabinetima najviših zvanicnika Crne Gore, premijera Duška Markovića i predsednika Crne Gore Mila Ðukanovica.

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo je nedavno imenovao specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Metjua Palmera.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here