Printscreen/Youtube
Bruk Šilds

Od holivudskih filmova do golih fotografija, glumica Bruk Šilds je provela veliki deo svoje mladosti radeći projekte koji sada izgledaju jako jezivo. Ona je za “Gardijan” govorila o svojoj majci alkoholičarki, svom novom romanu i sreći koju je pronašla u svojim pedesetim godinama.

Bruk je preživela detinjstvo sa majkom alkoholičarkom, uznemirujuće rane filmove, jezivu opsesiju američke nacije njome, razvod i tešku postporođajnu depresiju.

Ona kaže da je uspela da se sačuva tako što je 35 godina išla na terapiju.

Šilds je nedavno pokrenula sopstvenu kompaniju Beginning Is Now, onlajn platformu za žene, koja je proizašla iz njenog samopouzdanja koje je stekla terapijom.

– Osećam se snažnije, osećam se seksipilnije, osećam se manje opterećeno mislima: “Oh, šta oni misle o meni?” Nisam opterećena na isti način na koji sam provela veliki deo svoje mladosti. I dalje mi je stalo do ljudi, ali ne stavljam sebe u poziciju da se osećam “manje vrednom”. I odjednom sam pomislila: “Zašto nisam uključena?” Zašto mi je rečeno: “Gotova si jer nemaš 20 godina?” Imam 56 godina i sada se osećam moćnije nego ikad – kaže Bruk.

Pojavila se u reklami za sapun kada je imala 11 meseci, a u filmu sa 11 godina. Kao tinejdžerka tokom osamdesetih, bila je svuda. Radila je veoma seksualizovane reklame za Kelvina Klajna, i film Plava laguna, u kojem je, sa nepunih 16 godina, provela najviše vremena gola.

Bruk Šilds u filmu Plava laguna

Onda pobegla od svega na Univerzitet Prinston, za šta kaže da možda nije bio najbolji trenutak u smislu njene karijere, ali je verovatno spasio njen razum.

Njena majka, Teri, bila je devojka iz radničke klase iz Nju Džersija koja je lepotom i snagom ličnosti osvojila Menhetn. Zatrudnela je sa Bruk nakon kratke veze sa muškarcem iz bogate njujorške porodice; razveli su se kada je Šilds imala pet meseci.

Šilds je tada – kao i sada – bila prelepa, i Teri je to prepoznala, vodeći karijeru svoje ćerke. Bruk naglašava da Teri nije bila nasilna i nije je terala da radi ono što ne želi. Ali bilo je jezivih momenata.

Kada je Bruk imala 10 godina, Teri je naručila od fotografa Gerija Grosa da snimi njene gole fotografije za Playboy publikaciju Sugar’n’Spice. Kada se Šilds sa 11 godina pojavila u filmu Luja Mala, glumeći dete koje odrasta u javnoj kući, snimljena je gola. Teri je dobila buru kritika jer je dozvolila svojoj ćerki da bude u filmu – kao i u “Plavoj laguni” nekoliko godina kasnije.

Bruk misli da ju je alkoholizam njene majke verovatno odvratio od pića ili droge. Šilds je napisala knjigu o svom iskustvu depresije nakon rođenja prve ćerke, u vreme kada je malo žena, posebno filmskih zvezda, govorilo o tome.

– Samo sam želela da budem iskrena, jer sam patila i videla sam kako drugi ljudi pate, a niko nije pričao o tome, i to me je naljutilo. Pomislila sam: zašto bih se osećala kao da nisam dobra mama kada mi niko nije rekao za ovo? Zato sam odlučila da budem odgovorna i da pričam o tome, jer je sramota oko toga zaista užasna. I pomoglo je, što mi često govore. Volela bih da je postojalo nešto što sam mogla da pročitam. Htela sam da dam ljudima oproštenje, trebalo mi je da sama sebi oprostim – rekla je Šilds za “Gardijan”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime