Majka me grdi što se ne ženim

0

 

Nedeljko Bajić Baja

– Čini mi se da mi nikada u životu nije bolje išlo. Jesu vremena teška, ali za vrednog čoveka, kao što sam ja, uvek ima posla. Kasnim već nekoliko meseci sa albumom, ali za to je "kriv " Mića Nikolić. Morao sam da čekam da opremi svoj muzički studio – kaže Baja.

 

 

Priča se da će vas album papreno koštati?
– Moj deseti album je zaista vrlo skup, ali opravdano. Na njemu neće biti pokradenih pesama. Možda ove pesme za nekoga i neće biti nešto, ali su bar originalne. Nisam od onih koji se hvale, ali nikada nisam imao originalniji, emotivniji, sadržajniji i atraktivniji album.
 

Koja je vaša najveća neostvarena želja?
– Da imam svoju porodicu. Da imam ženu i dete. Moja majka, koja je inače okružena unučićima, dugo čezne za mojom decom i grdi me što se ne ženim. Ali, ne mogu da se oženim samo da bih se oženio. Izgleda da za to još nije došlo vreme.

Ne pljujem po kolegama

– Dobro znam da bih bolje prolazio da umem da pričam velike, prazne priče. Nikada nisam hteo da "dežuram" na televizijskim ekranima niti da nekome popunjavam praznine. Nikada nisam "brljao" po tuđim životima, niti izmišljao fantomske kombinacije i o njima pričao. Svestan sam da su mnogi intervjui sa mnom "šuplji". U vremenu skandala, svađa i prepucavanja, ničije ime nisam pomenuo, niti pljuvao po kolegama, jer neću da trošim vreme na gluposti – iskren je Baja.

 

Zar je toliko teško naći pravu devojku?
– Podjednako je teško kao i naći dobrog, pravog čoveka! Nekad čovek pomisli i da je našao pravu, ali ljubavna iluzija je čudo. Kada se vratim unazad, zaključujem da su sve moje ljubavi, ipak, bile velike devojke. Nikada nijedna moja ljubavna priča nije završila u novinama i nikada nikome nisam davao povoda da mojim ljubavnim životom "ispira usta".

U Australiji će pucati srca
 

U Australiju, Baja kreće sa Sinišom Tufegdžićem i njegovim orkestrom. Kaže da su već zakazani koncerti u Pertu, Sidneju, Melburnu, Adelejdu i Brizbejnu.
– U Australiju idem četvrti ili pet put i žao mi je što dugo nisam bio. Osam godina se nisam sreo sa publikom u Australiji. Oduševljen sam tom zemljom. Nigde nebo posle kiše nije tako lepo kao tamo. Sećam se mojih koncerata kada nisam mogao da počnem da pevam po sat vremena zbog ovacija, emocija, suza. I sada ću pevati tako da će srca da pucaju! – najavljuje Baja.

Da li je tačno, kao što se priča, da ste zahvaljujući pevanju zgrnuli veliko bogatstvo?
– Istina je. Sve što imam, sam sam zaradio. Nikoga nisam prevario, nikome ništa loše nisam učinio. I danas pevam na procenat od prodatih ulaznica. Mnogi pričaju o zgrtanju para, ali ljudi sve manje i sve teže žvaću te trunjave i trule priče o velikim parama. U stvari, velikih para i nema, postoje samo velike priče.
 

Da li verujete da će vam nove pesme "podići" cenu?
– Imam neku čudni osećaj da ću biti skuplji nego ikada! Skuplji i traženiji nego što sam ikada mogao da zamislim. Definitivno, ovo je vreme pozicioniranja. Ko sada ne zauzme dobre pozicije, neće nikad! Prolazi vreme virtuelnih zvezda, poznatih faca za koje niko ne zna zašto su poznate, sintetičke muzike, ukradenih pesama. Prema tome, moje vreme tek dolazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here