Vesti

Slučajevi da majke oduzimaju život svom detetu, pa i sebi, nažalost česta je pojava u našem društvu. Jutros se dogodila još jedna tragedija na Bežanijskoj kosi u kojoj je majka bacila trogodišnje dete sa prozora,a nakon toga i sama skočila u smrt. 

Svakako najjeziviji slučaj ubistva deteta dogodio se 2005. godine u Beogradu gde je Mališa Jevtović naočigled svoje nevenčane supruge Ane Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici, a Jevtović je osuđen na 40 godina robije.

U aprilu 2012. godine Marija S. (26), inače profesionalni vojnik, u mestu Pejkovac kod Žitorađe kuhinjskim nožem me ubila svoju 13-mesečnu bebu, a potom pokušala samoubistvo. Ona je navodno posle svađe sa nevenčanim suprugom nožem usmrtila ćerku, a onda nanela sebi nekoliko uboda po stomaku. Nesrećnom detetu nije bilo spasa, dok je Marija S. uspela da preživi.

U maju 2012. Slađana S. (34) iz okoline Mladenovca ubila je nožem trogodišnjeg sina. Ona se sa detetom nalazila na spratu kuće i najverovatnije iznervirana plačom bebe prvo je pokušala da je uguši, a zatim je bebu izbola nožem. Posle ubistva se presvukla, oprala ruke i pozvala policiju.

Samo nekoliko dana kasnije u Zemunu je Smilja J. (28) iskasapila nožem sina Lazara M. starog 40 dana. U momentu zločina Smiljin nevenčani suprug je spavao u susednoj sobi, a probudilo ga je vrištanje. Skočio je i video Smilju kako zabada nož detetu u grudi. Mali Lazar je u tom trenutku već bio mrtav…

Slučaj Tanje Lakić Mahud koja je krajem septembra 2015. u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubila svoju osmomesečnu bebu Anju tako što joj je dala da popije veliku količinu metadona nije bio ništa manje jeziv. Bebino telo nađeno je na terasi stana u centru Beograda zamotano u najlonske kese.

Tanja Lakić Mahud

Iste godine naše zemljake u Švajcarskoj šokirala je vest da je Srpkinja D. R. (19) rodila blizance i odmah ih ubila! Tokom suđenja D. R. se branila sa slobode, a na kraju je osuđena na godinu dana zatvora i još godinu uslovno.

U martu 2016. godine u Sokobanji je Ivana Majstorović (36) zadavila osmogodišnju ćerku Nataliju, a zatim se obesila u porodičnoj kući, a sve u ludačkoj želji da se osveti mužu zato što ju je ostavio. Ivana je iza sebe ostavila i dva oproštajna pisma, jedno majci Gordani, a drugo mužu Dejanu! U pismu majci, između ostalog, piše: “Oprostite što sam ovo učinila, ali Natalija i ja idemo na put bez povratka… Tamo gde će nam biti bolje… Bolje da Natalija ide sa mnom na nebo nego da ostane da je Dejan tuče, maltretira, šikanira i podvodi…”

Ivana Majstorović (36)

Slična drama odigrala se u martu ove godine kada je Živadinka S. (23) iz Mustapića kod Kučeva ubila tromesečnog sina Lazara, a zatim sa nožem u rukama šetala kroz selo. I njeno hapšenje je bilo prava drama jer je pretila da će sebi prerezati vene.

Živadinka S. (23) iz Mustapića

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here