EPA/Valda Kalnina

Nije isključeno da će biti sprovedena operacija za suprotstavljanje ruskoj vojsci u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu listu “Parizjen”.

– Moguće je da u nekom trenutku, a ja to ne želim i neću inicirati, biti neophodno da se izvrše operacije na terenu, kakve god da su, kako bi se suprotstavile ruskoj vojsci – rekao je on i dodao da se snaga Francuske ogleda u tome što ona to može da uradi.

Londonski „Telegraf“, pozivajući se na evropske diplomate, piše da je Makron promenio ton kada govori o Ukrajini zbog očajničke želje da Parizu vrati prestiž na svetskoj sceni.

“Oni ga opisuju kao lidera koji zbog promenljivog političkog okruženja, očajnički želi da ga smatraju dominantnom silom u Evropi, kako na međunarodnoj sceni, tako i u Francuskoj”, navodi se u tekstu.

Zapadni političari su naveli i nesuglasice između francuskog predsednika i nemačkog kancelara Olafa Šolca što je, takođe, uticalo na promenu stava Makrona prema sukobu u Ukrajini.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

Iz Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Trebalo je 600 godina da Rus vlada Rusijom.

    Posle Romanova i Bolchevičke klape dosao je drugi Car Dusan Da iskoreni neprijatelja u Rusiji i da ujedini sve ruske zemlje.

    Mislim da če vrlo brzo u evropi početi sa tedencijom da se sve srbske zemlje vrate pod jednim krovom.

    A vratiti svakog neprijatelja tamo gde mu je mesto.

    Pobeda Ruska.

    Slava ( SAMO ) Srbska

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here