Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da je gotovo nemoguće da Ana Dabović ne igra protiv Španije u polufinalu Evropskog prvenstva, uprkos tome što joj je u četvrtfinalu protiv Švedske “pukla kost” na šaci.

– Ana je otišla do Urgentnog centra da lekari preciziraju stanje, šta je to što može da se uradi. Sasvim sigurno je da neće biti potpuno fit. Njoj je pukla kost na šaci. Naš lekarski tim i u Urgentnom centru čine sve da je osposobe maksimalno za sutrašnju utakmicu – rekla je Maljković novinarima na prijemu u Gradskoj skupštini.

Maljković je dodala da će Dabović igrati, makar i sa “pola ruke”.

– Znate koliko je Ana bitna u našem timu. Poznavajući je, kao i svaku drugu devojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, makar i sa pola ruke. Ona je nastavila utakmicu i juče do nekog momenta. Učinićemo sve da ona sutra bude što sposobnija da pomogne reprezentaciji – rekla je Maljković, koja se osvrnula i na sledećeg rivala.

– Večeras imamo trening, spremićemo se za Španiju, kao i za svaku drugu ekipu. Ne menjamio naš princip. Idemo iz utakmice u utakmicu i pripremamo se od protivnika do protivnika. Ekipa Španije je ubedljiv favorit, to govore njihovi rezultati. Stalno osvajaju medalje, igračice im igraju u najboljim svetskim ekipama i u ženskoj NBA ligi. Čeka nas izuzetno težak protivnik. Naša motivacija i naša zelja da kada se budemo sastale sa njima da ih već jednom pobedimo, jer to do sada nismo uradili. Da li ćemo uspeti, ne znam, ali sigurno znam da ćemo da pokušamo da pronađemo svako rešenje i način da dođemo do toga da ih pobedimo – rekla je ona.

Maljković je rekla da je zadovoljna podrškom publike (6.450) koja je sinoć podržala srpski tim.

– Očekujem više ljudi sutra, ali se zahvaljujem publici na njihovom dolasku i u Zrenjanin i u Arenu sinoć. Uzivamo da igramo pred što većim brojem ljudi, što su devojke već mnogo puta rekle – zaključila je Maljković.

Polufinale između Srbije i Španije igra se sutra do 20:30h.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime