pixabay.com

Na Kosovu i Metohiji je uhapšeno najmanje 20 policajaca koji su osumnjičeni za primanje mita i zloupotrebu položaja na prelazu Vrbnica prema Albaniji.

U akciji hapšenja osumnjičenih pripadnika policije na Kosovu i Metohiji učestvovali su Policijski inspektorat i Specijalno tužilaštvo.

Iz inspektorata su saopštili da je akciji kodnog naziva “Tačka 2” prethodila istraga od oko godinu dana, zbog sumnje o umešanosti u nezakonite radnje jednog broja policijskih službenika u vezi sa krivičnim delima “primanje mita” i “zloupotreba položaja”, preneo je RTS.

Istraga se sprovodi u punoj koordinaciji i sa rukovodstvom Specijalnog tužilaštva (STRK) uključujući tajne istražne mere.

Kako je navedeno, istraga obuhvata i saradnju sa tužiocima iz Specijalne strukture za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Albanije (SPAK) i službenicima Agencije za nadzor policije.

Inspektorat i Specijalno tužilaštvo su 14. marta izveli akciju pod nazivom “Tačka” u kojoj je uhapšeno 48 policajaca.

Oni su uhapšeni na prelazima “Chafa Pruši” i “Chafa Morina” i osumnjičeni su da su umešani u više od 400 krivičnih dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here