EPA/ANDY RAIN

Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić ne zaboravlja gde je izgradio ime.

Posle velikog uspona i “preskakanja stepenica” iz Košica u Čelsi, gde se nije izborio sa “alama” kao mladić, afirmisao se u Benfiki.

Dve i po odlične sezone na La Lužu obezbedile su mu povratnu kartu za London, odakle je prešao u Mančester junajted, ali još nije zaboravio Lisabon.

Da je tako nagovestio je da bi jednog dana mogao da se vrati među portugalskog giganta.

– Još uvek ne razmišljam o završetku karijere. Imam neke stvari da vidim. Ipak, meni je Benfika uvek bila u srcu. Videćemo šta će doneti budućnost. Ako Benfika ikada ponovo pomisli da sam joj potreban, razmisliću o tome, ali sada sam veoma srećan u Mančesteru – rekao je Matić.

Kako kaže, u fudbalu se nikad ne zna.

– Ne razmišljam o odlasku sa Old Traforda, ali se u fudbalu nikad ne zna. Ako se jednog dana vratim u Portugaliju, jedini tim za koji bih želeo da igram je Benfika – ponovio je Srbin.

Matić priznaje da je bio jako srećan u Lisabonu.

– Benfika je jedan od najboljih klubova na svetu. Bio sam veoma srećan tamo, sa navijačima i svima u klubu. Кad god imam vremena volim da dođem u Lisabon, kojeg voli i moja porodica. Mnogi mi odande nedostaju – zaključio je.

Matiću ugovor sa “crvenim đavolima” ističe leta 2023. godine.

Zanimljivo je da je trener Benfike Žorž Žesus koji se vratio u taj klub i jako ceni Matićeve kvalitete, praktično ga je “izgradio” na poziciji defanzivnog veziste.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime