EPA-EFE/Juanjo Martin
Novak Đoković

Čuveni kiparski teniser Markos Bagdatis govorio je za srpske medije pred okršaj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Ukupno 59. “Rafole” u okviru četvrtfinala Rolan Garosa na programu je u utorak od oko 21.00 čas.

Dobro se poznaju, a Bagdatis smatra da će publika biti više naklonjena Špancu.

“Mislim da su i Đoković i Nadal veoma dobro ovladali time da kontrolišu svoje emocije, i ne verujem da će ovaj meč presuditi emocije – niti da će on imati poseban emotivni naboj. Pre svega ga vidim kao sudar gladijatora, velikih boraca – i zasigurno jedan od najboljih mečeva turnira, kakvi su uostalom skoro svi njihovi mečevi. Guraće sebe do ivice svojih mogućnosti, i biće jednostavno fascinantno sve to pratiti. Za očekivati je da će publika biti više emotivno naklonjena Rafi, ali svi dobro znamo da Novak voli kada je publika protiv njega – što predstavlja veoma zanimljiv i uzbudljiv miks. A to da li će publika eventualno malo omekšati prema Novaku u slučaju da ubedljivo pobede – zaista ne znam, videćemo sve već uskoro“, kaže Kiparski as Bagdatis”, rekao je Bagdatis.

Bagdatis je otkrio koja dva igrača su ga najviše impresionirala.

“Po meni, to bi bili Alkaraz i Đoković – koji su do sada veoma ubedljivo osvajali pobeđivali sve svoje protivnike. Izdvojio bih Novaka po tome što do sada nije izgubio ni jedan set, i jasno je da je veoma motivisan i žarko želi da osvoji ovaj turnir. Sjajno je videti ga opet kako se takmiči na jednom Grend Slemu, i koliko je posvećen ostvarenju svog cilja.”

Neizbežno je bilo i pitanje kome više odgovara večernji termin.

“U načelu smatram da je povoljnije za Novaka kada se meč igra u večernjem terminu, jer je teren nešto sporiji a odskok loptice niži – ali to je odluka organizatora, i tome se nema šta dodati.”

Kipranin smatra da ne treba preterivati kada je u pitanju značaj meča.

“Ovaj meč je bez sumnje izuzetno važan, interesantan i ima prizvuk istorijskog – ali ne bih rekao da je odlučujući za njegovu istoriju – barem iz razloga što verujem da ćemo Nadala i Đokovića gledati u Parizu još dve-tri godine. Zato ne bih izgovarao velike reči ovim povodom – jer očekujem da ćemo njih dvojicu gledati na turneji i nadalje…”, zaključio je Markos.

1 COMMENT

  1. Novija istorija tenisa je vec ispisana rezultatima; ne pricam o zapadnom marketingu lazi i prevara, nego o tabelama sa rezultatima: Novak je u svim elementima sem u GS vrlo dominantan tako da nema dileme ko ima najbolji ucinak, Nadal je neprikosnoven na sljaci a Federer je tu negde blizu Novaka, ali samo blizu u svemu!
    Novak svaki GS bar dva puta ima, najvise Mastersa i takodje sve njih po vise puta, 4 vezana GS, 7 puta najbolji godisnje, i takodje oko 7 godina prvi na ATP listi, bolji od Top 20, i na kaju kao zakljucak bolji medjusobno od Federera i Nadala!! Sta jos treba dodati? Pa nista naravno, jer ce zapadni medijski lazovi bez obzira na cinjenice da prodaju svoju pricu, a njoj Novak ne pripada ni kao pravoslavac, ni kao dominantan!
    E, sad, svako pravo svakom da voli i navija za koga god, nesporno su Federer i Nadal deo istorijske trojke sto niko normalan ne spori, rezultati govore sve, a markleting je tu da proda bilo sta i zaradi sto vise para!?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here