Međunarodna zajednica da spreči nove tenzije na Kosovu

0

Pozvao međunarodnu zajednicu da interveniše zbog dešavanja na Kosovu: Goran Rakić
 

On je u saopštenju kazao da su takve najave za najoštriju osudu i da predstavljaju otvoreno podstrekivanje međuetničke netolerancije i izazivanje međuetničkih sukoba.

 

Odbornik Skupštine Severna Mitrovica Baškim Cimili, najavio je ranije u listu "Koha Ditore" da "ukoliko rukovodstvo opštine, to znači Srbi, blokira puteve i gradi trgove, mi, nesrpski stanovnici Bošnjačke mahale, prekinućemo saobraćaj i po naselju će moći da se kreće samo sa specijalnim dozvolama".

 

"Pešačka zona u ulici ‘Oslobođenja’ između glavnog i istočnog mosta, biće uspostavljena prema odluci Skupštine opštine i u tome nema ničeg nelegalnog, a ponajmanje se odnosi na nekakvu blokadu kretanja u Bošnjačkoj mahali", saopštio je Rakić.

 

KM: Još jedan “trg“ i albanska zastava

 

On je kazao da na Cimilijeve izjave ne treba gledati "nikako drugačije nego kao poziv Albancima na suprostavljanje odlukama legalnih organa Severne Kosovske Mitrovice i poziv na sukobljavanje sa svim svojim komšijama kojima je stalo do mira".

 

On je dalje naveo da se u Cimilijevim izjavama "nazire i idejni pokretač postavljanja žardinjera na kojima su istaknute zastave Albanije i natpisi ‘Trg Adema Jašarija’ i ‘Trg OVK’", i pozvao međunarodnu zajednicu da na vreme identifikuju inspiratore novih tenzija u severnom delu Mitrovice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here