EPA/Jim Watson
Predsednik SAD Džo Bajden

Čak i da nestane Džozef Bajden, Vašington će nastaviti antirusku politiku – u tu svrhu su napravljene opasne i moćne grupe profesionalaca, upozorava Andrej Medvedev, poznati ruski TV novinar i potpredsednik Moskovske gradske dume.

– Bajden jeste star, možda ne može da živi bez tableta, ali je veoma iskusan i opasan političar. On je smišljeno uvlačio Ukrajinu u rat sa Rusijom, a Evropu je naveo da se pomiri sa gubitkom gasovoda “Sjeverni tok” – navodi Medvedev.

Bajdenov tim je 2020. okupio 2.000 stručnjaka koji su bili podeljeni u grupe: za naoružanje i odbrambenu industriju, obaveštajne službe, nacionalnu bezbjednost, Bliski istok, Evropu, Kinu…

Jednu grupu je predvodio Danijel Benaim, Bajdenov savetnik i bivši pisac govora državne sekretarke Hilari Klinton.

Grupu za pitanja odbrane vodio je Frenk Kendal, bivši podsekretar za odbranu. Grupom za Evropu rukovodio je Majk Karpenter, bivši zamenik pomoćnika ministra odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju i bivši savetnik za spoljnu politiku tadašnjeg potpredsednika Džoa Bajdena…

Njihov zadatak je bio da ocene spoljnu politiku SAD i daju predloge za njenu promenu.

Odmah je bilo jasno zašto Viktoriju Nuland vraćaju u Stejt department – oni su još pre izbora 2020. isplanirali dešavanja u Ukrajini.

– Tada sam, pre tri godine, napisao: “Da li smo zaista spremni da se nosimo sa velikim timom koji će igrati protiv nas? Ovde se ne postavlja pitanje ko će pobediti? Pitanje je – ko će preživeti? – ističe Medvedev.

On objašnjava da za Ameriku nije važno ko je predsednik i da li je pri zdravoj pameti.

– Državu je vodio i pijani Grant, Regan je bio teško bolestan pri kraju mandata, a Ameriku nije uspeo da uništi ni blesavi Buš Mlađi. Jer, tamo je predsednik nešto kao predsednik upravnog odbora kompanije sa kontrolnim paketom akcija i pravom potpisa, ali ne i sa odlučujućim glasom – objašnjava Medevedev.

1 COMMENT

  1. Rat ce trajati dok Bajden zivi. On zeli da udje u istoriju – kao poslednji americki pretsednik, ali ne brine za one koji ostaju. Onda ce nestati i Amerika a na zemlji ce nastati privremeni mir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here