Medvedev čestitao Jedinstvenoj Rusiji

0

"Partija je dokazala da ima pravo, ne samo moralno, nego i pravno, na formiranje organa izvršne vlasti u subjektima federacije “, rekao je Medvedev, govoreći o rezultatima lokalnih izbora na više nivoa u 75 ruskih regiona.

 

Čestitajući partiji, čiji je lider ruski premijer Vladimir Putin, Medvedev je pozivajući se na preliminarne rezultate izbora ukazao da je Jedinstvena Rusija svuda dobila većinu i pobedila.

 

Govoreći o toku izbora, ruski predsednik je rekao da su izbori organizovani uz poštovanje svih zakonskih zahteva. "U svakom slučaju, velike nepravilnosti, kako shvatam, nisu primećene“, rekao je Medvedev, a prenela agencija Itar-Tas.

 

Ruski predsednik je istakao da su izbori u republikama Čečeniji i Ingušetiji za lokalne organe vlasti imali naročiti značaj, jer u njima " ranije zbog političkih i drugih razloga nisu mogli biti održani“.

 

Agencije su prenele da je na prvim lokalnim izborima u Čečeniji za gradonačelnika glavnog grada izabran kandidat Jedinstvene Rusije, Muslim Hučijev. Predsednik republičke izborne komisije, Ismail Bajhanov, rekao je da je za Hučijeva glasalo 87,39 odsto birača, uz odziv od 91,48 odsto.

 

Ministar unutrašnjih poslova Čečenije, Ruslan Alhanov, rekao je za Itar-Tas da tokom izbora u nedelju nisu uočeni nikakvi veći problemi, a da je o bezbednosti brinulo približno 15.000 pripadnika milicije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here