AP Photo/Kelly Barnes

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev opravdao je ulogu favorita u dvoboju sa sunarodnikom Karenom Hačanovom, kojeg je u dva seta porazio na turniru u Adelejdu – 6:3, 6:3.

On je ujedno i prvi polufinalista, a sastaće se sa pobednikom duela Novak Đoković – Denis Šapovalov koji počinje u 11 časova.
Sedmi reket sveta bio je favorit protiv Karena Hačanova i za 75 minuta je uspeo da dobije četvrtfinalni dvoboj sa sunarodnikom.
Velika borba vladala je na startu pomenutog susreta, a prvi set je prelomljen u sedmom gemu, kada je Medvedev uspeo da dođe do brejka.
Usledila je potvrda istog, da bi Danil u velikom stilu završio prvi set, napravivši još jedan brejk, za više nego ubedljivih 6:3.
Poveo je na svoj servis na startu drugog seta, ali je Karen Hačanov uzvratio udarac i vezao je dva gema, a zatim je usledila i potvrda brejka.
Vodio je 20. teniser sveta 3:1, ali je onda došlo do ogromnog pada u njegovoj igri. Prepustio je Medvedevu čak pet uzastopnih gemova, od čega dva brejka, za novih 6:3.
Bio je to kraj za Hačanova u Adelejdu, dok je Medvedev prvi polufinalista, a naredna prepreka na putu ka finalu biće mu Novak Đoković ili Denis Šapovalov koji se sastaju u drugom polufinalnom dvoboju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here