EPA-EFE/Yoan Valat

Laslo Đere je završio učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu. Imao je svoje prilike u sva tri seta, ali je na kraju maksimalnim rezultatom poražen od drugog nosioca Danila Medvedeva 6-3, 6-4, 6-3.

Dobro je duel otvorio Laslo, napravio je brejk u prvom gemu duela, ali prednost brejka gubi u četvrtom gemu. U šestom gemu Danil pravi novi brejk, u narednom gemu „preživljava“ brejk-loptu i potom finišira set bez veće drame.

Propustio je Đere šansu u drugom setu. Posle razmene brejkova u prva dva gema, usledio je miran period meča, sve do rezultata 4-3. Tada Laslo dolazi do brejk lopte, koju ne koristi, a u narednom gemu Rus realizuje prvu od dve brejk lopte i stiže do 5-4.

Servirao je za set Medvedev, uspeo je Đere da mu oteža posao, spasio je tri set lopte, ali nije uspeo četvrtu i Rus je sa 6-4 rešio drugi deo igre u svoju korist.

Treći deo je počeo sa tri vezana brejk. Medvedev je poveo 1-0, vratio je Đere odmah brejk za 1-1-1, a onda je usledio maratonski treći gem, koji je posle skoro 15 minuta igre dobio Rus za 2-1. Od tog trenutka više nije bilo povratka za momak iz Sente i Medeved je overio mesto u trećem kolu.

Tamo će igrati sa pobednikom meča Kecmanović – Bublik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here