Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je pred svoj nastup na Rolan Garosu.

On je dobro raspoložen pred meč prvog kola protiv Aleksandera Bublika.

– Juče sam imao prvi trening, igrao sam neverovatno. Ne znam da li je do loptica. Prošle godine smo imali Vilson loptice koje bi trebalo da mi odgovaraju, ali bilo je oko pet stepeni kada sam igrao meč, tako da nisam imao nikakvih šansi protiv tako sjajnog igrača kao što je Fučovič. Dobro sam igrao, nisam imao utisak da je to šljaka. Ovakvi uslovi mi se dopadaju. Radujem se turniru – rekao je Medvedev i dodao:

– Nisam igrao dobro u poslednje vreme. Trenirao sam oko četiri sata i osećam se neverovatno. Osećam se srećno kako u životu, tako i u tenisu. Prvi put u poslednja dva meseca. Nije bitno da li ću izgubiti u prvom kolu ili finalu.

Ciljevi zavise od igrača do igrača.

– Zone su različite. Za nekog je to 20 gren slemova, za nekog četvrtfinale ATP 250 turnira. Svako zna svoje limite. Za mene biti u zoni znači ne promašivati lopticu, u tome sam jak. Tada znam da će me teško protivnik pobediti. Dakle, za mene je najvažnije da stignem svaku lopticu, da naporno treniram, pokušam rutinu da učinim kako treba, a ne da donosim glupe odluke.

Nadal je dobio spomenik u Parizu. Da li bi Medvedev mogao da dobije u Rusiji?

– Oh, ako uspem da učinim nešto neverovatno na terenu shvatim da nisam učinio ništa čime bih zaslužio spomenik u Rusiji. Za tako nešto moram da radim bolje – zaključio je Rus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here