Meksiko: Masovna grobnica puna studenata?

0

Meksički specijalci čuvaju prilaz masovnoj grobnici
 

Još nije jasno da li su tela juče pronađena u grobnici, posle anonimne dojave, tela nestalih studenata, koji su poslednji put viđeni kada su na silu ubačeni u policijske marice.

 

Nije još poznato koliko se tela nalazi u masovnoj grobnici. Tužilac meksičke države Gerero Inaki Blanko rekao je da forenzičari rade na utvrđivanju identiteta žrtava.

 

Studenti su otputovali u tu oblast u državi Gerero kako bi učestvovali u protestima zbog prava seoskih nastavnika. Policija je na njihove autobuse otvorila vatru i ubila šest ljudi. Zbog tog incidenta u pritvoru su 22 policajca.

 

Svedoci su naveli da je većina studenata koja je preživela pucnjavu potrpana u policijske marice. Neki studenti se skrivaju, i kontaktirali su rođake posle nekoliko dana, navodeći da su u strahu za svoje živote.

 

Iguala se nalazi 200 kilometara južno od glavnog grada Meksiko Sitija.

Državni tužioci su naveli da bi lokalni zvaničnici i policajci mogli da budu povezani sa kriminalnim bandama u državi Gerero.

 

Nalozi za hapšenje izdati su za gradonačelnika Iguale, Hosea Luisa Albarka i njegovog šefa bezbednosti, i obojica se smatraju beguncima od pravde i mogli bi biti umešani u nasilje nad studentima, navodi BBC.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here