Đorđević podseća na Vijerija

0

Srbi su pisali neke od najlepših stranica u istoriju Lacija. Klub iz Rima nikada nije pogrešio kad je angažovao srpskog fudbalera, što se sada vidi i na primeru Filipa Đorđevića. Srpski centarfor je sa tri gola protiv Palerma pokazao da ga rimski klub nije uzalud čekao i nagovestio da je Miroslav Klose dobio dostojnu zamenu.
Pre Đorđevića dres rimskih nebesko-plavih su s uspehom nosili Vladimir Jugović, Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, Darko Kovačević, Aleksandar Kolarov…
Jugović nije bio član one šampionske generacije Lacijala iz 2000. godine, ali je ostavio dubok trag igrama u dresu Rimljana. Njegovo mišljenje se ceni na Apeninima, a jedan od najtrofejnijih srpskih fudbalera je prepun reči hvale za učinak Đorđevića.
– Sada se nadamo da će i Đorđević pisati istoriju Lacija. Mi Srbi vas u Laciju nikada nismo izdali, što smo i demonstrirali na terenu u prošlosti. Ne samo ja, već i Mihajlović, Stanković, Kolarov… Đorđević se mnogo popravio u odnosu na vreme kada je došao u Francusku. Iskustvo u Nantu mu je pomoglo da sazri kao igrač. Sada bi mogao da bude ozbiljno oružje Lacija. Velika stvar jeste i to što je došao bez obeštećenja. Podseća me na Vijerija jer je klasičan golgeter i levak. Ali, ne volim ta poređenja među igračima jer svaki igrač ima svoje karakteristike – rekao je Jugović za italijanske medije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here